Публикувано в Зона за отдих

Използване на габиони за зона за отдих 117 снимки

габионна стена габионна стена

Имате много камъни на сайта и не знаете какво да правите с тях? Разбира се, радвайте се! Просто имахте късмет, защото от този материал можете да изградите надеждна ограда сравнително евтино, да оборудвате тераса и да реализирате интересни идеи в ландшафтен дизайн.

 

Става въпрос за използването на габиони - мрежести продукти с различни форми, Камъните, положени в мрежа, се използват отдавна, но за други цели - за укрепване на склонове с рохкава почва, речни брегове, други водни тела, тоест места, където е възможна ерозия на почвата.


Но днес оригиналният дизайн придоби голяма популярност в частното строителство и ландшафтен дизайнд. Преценете сами какво е по-изгодно, тухлена ограда или ограда, направена от габиони? В края на краищата, за оградата трябва да направите фундамент, а това е армировка, цимент, а самата тухла не е евтина, все още трябва да наемете майстори, не всеки знае как да направи сами полагането.

употреба на габион

 

За габиона, ако имате собствен безплатен камък, просто трябва да похарчите пари за метална решетка и не можете да си купите готови форми, а направете кутиите сами. Това, разбира се, не е толкова просто, но ако се интересувате, можете да видите как тук е подреден габионът, И ако купувате готови, тогава изобщо няма проблеми, съберете кутията, закрепете вътрешния дял, така че структурата да не се „разлее“ и да може да бъде натоварена с камъни.

 

 

 

 

 

 

 

 

Габионите са идеални за реализиране на различни идеи в ландшафтен дизайн, Те се използват за създаване на склонове на алпийски хълм, цветни лехи близо до езера, градински пътеки. Вярно, ще трябва да се оправите с пистата, ще трябва да копаете дълбоко, но тогава няма да познавате мъката с нея, защото габионите перфектно ще пазят почвата от ерозия. Така че направете целия стълбищен стълб, той ще стои бездействащ дълго време или ще изгради малък водопад.
габион стълбафонтан с габион

 

 

 

 

 

 

 

 

Използвайки малки архитектурни форми като декоративни елементи, можете първоначално да украсите сайта, да направите необичайно цветно легло или да го използвате, за да подредите, да речем, тераса.
малки архитектурни форми на габиони
Опциите могат да бъдат много различни, от саксии се правят саксии, купи, момичета с цветя, различни фигури, контейнери за хигрофилни растения. Вярно е, че нестандартните формуляри ще трябва да се правят ръчно. Разбира се, днес можете да поръчате всичко за добри пари, но нямам идея колко ще струва.
форми за габиони
Но е много красиво, работилниците, направени декоративен габион, дори ще украсят хола.
габиони в интериора

 

Подпорната стена на Габион

 

габионна подпорна стена

Озеленяването и водопадите са чудесни, освен това с помощта на габион можете да си организирате уютен кът за релакс, както е на тази снимка. Разбира се, можете да направите стена от дърво или тухла, но ние искаме нещо необичайно и стената от габион е оригинална, надеждна и лесна за изработка.

 

 

Така че, пристъпете към инсталацията

Не се нуждаем от основата, но се нуждаем от малко повече пространство, отколкото за конвенционална ограда и не можем без колони. Конструкцията е доста тежка, така че разстоянието между стълбовете е максимум 2,5 метра.

  • Така че маркираме и изчисляваме необходимия материал.
  • Докато мрежата беше подготвена, пробиваме дупки на дълбочина една трета от колоната, ширина 20 см. Това е обичайният стандарт за този тип ограда.
  • Инсталираме колоните, проверяваме нивото и след това фиксираме с дървени дистанционери.
  • Намачкайте, напълнете ямите с разтвор и оставете да се втвърдят за три дни.
  • След като се уверим, че всичко е замразено и колоните са задържани старателно, пристъпваме към монтажа на телената рамка.
  • Платното се закрепва към стълбовете с поцинковани скоби или гайки, помежду си с помощта на скоби за затягане.
  • Запълваме пространството с камък - бавно и равномерно, закрепвайки го през равни интервали със специални скоби.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/zona-otdykha/902#sigFreeIdb95a615435

По принцип това е всичко. Няколко ценни съвета, краищата на отрязания проводник, който ще закрепите решетката, обработете с цинкова паста, така че след това да не правите това, в противен случай те ще ръждясват. Преди да поставите, сортирайте камъните предварително, така че работата ще върви по-бързо, поставете големи до стената, малки в средата.

 

Ясно е, че това е само една от опциите за стената, между другото, най-лесната, можете да изберете по ваша преценка, например, една.
зона за релаксация на габион
Или такива
зона за релаксация на габион
Между другото в такъв уютен ъглов мебели от габиони също биха изглеждали хубаво, Дървените детайли вървят добре с камък, а правенето на маса и пейка от габиони изобщо не е трудно, особено ако сте усвоили цяла стена, която ви трябва някаква маса. Можете да разгледате сметката за мебели тук.
мебели от габионмебели от габион

 

 

 

 

 

 

 

 

Така че, напред, габиони, днес е модерно и има много възможности за използването им

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/zona-otdykha/902#sigFreeIded66f63f00

Имате ли идеи?

 

 

Други материали в тази категория: „Многофункционална зона за релакс в градината

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...