Публикувано в Зона за отдих

снимка на красиви арки за лятна резиденция Любими

градинска арка градинска арка

Днес има много възможности за украса на лятна вила. Този начин на украса са арки за цветя, Тази проста структура позволява буквално буквално да трансформира градината без особени разходи.
Представяме ви селекция от красиви фотографии с различни опции за арки, може би някои ще ви харесат.

 

Арка за катерене на растения

 

Арковите структури обикновено се поставят над пътеките и под тях се засаждат къдрави растения. Конструкцията може да бъде отделен елемент, което дава специален акцент на градинската площ, както в този случай.

 

арка от рози

Къдрава роза арка

 

Къдравите рози придават особена красота на сводестата конструкция, която като цяло е много широко използвана за пейзажни композиции. Арките от рози винаги предизвикват романтично настроение, затова те често се инсталират на места за почивка, където има пейка.

 

 

 

Арка от розиарка за цветя

 

Арка от рози обаче може да бъде поставена навсякъде, тя ще изглежда красива и празнична навсякъде. Например, тук има такъв прост дизайн, но с шикозни цветове.

 

 

дървена арка

 

Широка арка с цветя

 

На тази снимка също много красива дървена арка с розиинсталиран на портата. Широкостенната конструкция прилича повече на малка беседка.

 

 

 

Клематис архклематис арх

 

Тези цветя също са много популярни сред градинарите и оттогава арка, това е най-удобната поддръжка за клематиси, тогава те често се използват заедно с рози и други катерещи растения.

 

 

 

арки при озеленяване

 

 

 

 

Ред от арки

 

Редица арки, рамкиращи градинската пътека, създават приказна атмосфера., Те могат да бъдат поставени по-плътно, преплетени с катерещо грозде, за да се направи сенчест тунел. Или украсете с рози за украса, както е на снимката.

 

 

 

 

Пергола архнаправете сами арката на пергола

 

Днес е много модерно да поставяте беседки за пергола, но такава арка на пергола също изглежда много хубаво. Тя, като беседка, може да бъде отделен елемент на градината.

 

красива арка с цветя

 

 

 

 

 

Арка над портата

 

Такава хубава арка на входа на двора върви добре с оградата за пикети. Дори ако оградата е стара, никой няма да я гледа.

 

 

 

 

Метална арка над входаметална арка

 

За метална ограда естествено и арката трябва да бъде направена от метал, Те могат да бъдат направени много красиви, с елементи за коване и всичко останало. Ако дизайнът е предназначен за къдрави цветя, тогава нормалните дялове са по-добри.

 

изкачване арка

Уютен магазин под навес

 

Красиво усукана с растения, арката често служи като беседка, където можете да седнете спокойно на сянка.

 

 

 

 

 

Направете сам арка от лъчи

 

Харесвате ли арки? Можете да направите същото със собствените си ръце., Да не кажа, че е много лесно, но съвсем реално. Много хора предпочитат арки, изработени от дърво, те изглеждат най-естествено и се вписват лесно в пейзажа на градината.
Опциите за дървени арки могат да бъдат различни, например такива.

видове арки за градина от дърво

 

дървена арка за градинатаПринципът на конструкция не е много по-различен, с изключение на някои декоративни нюанси и методи на закрепване. Винаги има четири основни опори и странични стени с рейки за катерещи растения. Те експериментират главно с формата на покрива. Снимките по-долу показват как да направите, можете да кажете класическа класическа градинска арка.

 

 

Монтажът не изглежда твърде сложен, но освен това трябва да се обърне внимание на качеството на дървения материал, както и на монтажа на арката. Структурата се вкопава в земята с метални ъгли, а под дървените части се полагат камъни.


дървена арка направете сами

Въпреки че принципът на структурата на арките е подобен, има много интересни дизайнерски характеристики, които можете да оцените от тази селекция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/zona-otdykha/540#sigFreeIdf5612b4ec3

Той е само дървен и можете да кажете класическите арки за градината, а има още много материали, форми и размери.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...