Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от туя Любими

Как да си направим жив плет в страната Как да си направим жив плет в страната

Туя, която също се нарича дървото на живота, е идеална за живи плетове. Това е многогодишно вечнозелено растение с лечебни свойства. Разбира се, не всеки си представя как да си направим жив плет, Но за това изобщо не е необходимо да сте професионалист и майстор на ландшафтен дизайн.

Освен това работата с туя е удоволствие. Не е причудлив и на растението може да се даде всякаква форма. Thuja фехтовката изглежда добре на фона на езера и други цъфтящи растения.

По принцип всяка почва е подходяща за дърво; в това отношение няма трудности. Само той трудно понася слънчогледите, затова е по-добре да го засадите в засенчен район, въпреки че тъпата сянка също не е много добра.

Въпреки че родината на растението е южните ширини, има западен вид туя, който се чувства добре в средната лента и не се страхува от студа. Най-добрият в това отношение е сортът Smaragd, въпреки че Holmstrap и Brabant също са подходящи.

За засаждане те обикновено купуват двугодишни разсад, които се отглеждат в специални разсадници. Кацането е най-добре в началото на есента или пролетта. Фиданките се засаждат в зависимост от планираната ограда, обикновено с интервал от 1,5 метра, но ако оградата е двустепенна, тогава е по-плътна.

За засаждане те подготвят дупки, по-големи от буца и 75 до 85 сантиметра дълбочина. Пясък, торф и минерални торове се добавят към ямите. Гледайте, когато засадите, така че земята да покрива кореновата шийка.

През лятото, първата година, почвата трябва да бъде обработена, разхлабена горния слой и плевел, ако почвата е суха, тогава трябва да се полива редовно. Ако растението няма достатъчно влага, то ще започне да пожълтява. Заболяването се проявява и при заразяване с гъбичка. Само не се тревожете, ако това се случи през есента, по това време това състояние е естествено за туята.

Минералните торове, които сте прилагали по време на засаждането, са достатъчни за растението за две години. В бъдеще всяка пролет ще е необходимо да го нахраните със специални торове за беседки, които могат да бъдат закупени в магазините за градинарство. Просто не оплождайте растението през есента, в противен случай то може да пусне млади издънки, които ще умрат през зимата и дървото ще боли.

Също така предпазвайте младите растения от слънцето. В особено горещи дни покрийте живия плет с тента и направете поръсване. През зимата предпазвайте клоните от обилни снеговалежи, завързвайки ги към ствола и покривайте корените със смърчови клони, така че да не замръзват.

Размразен през пролетта и късната есен. Също така през пролетта е необходимо да се премахнат сухи и стари клони. Възрастните растения не трябва да се косят повече от три пъти на сезон, а младите растения са дори по-рядко срещани, само два пъти. Изберете добър секатор или остри специални ножици за рязане, така че в процеса нарязването да е равномерно и клоните да не се счупят.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...