Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от спирея Любими

Спирала за жив плет Спирала за жив плет

Спирея е много красив, елегантен храст. Изработено от него градински жив плет ще служи като декорация на градината, хармонично се вписва в общия пейзаж.

Избирайки сортове спирея за собствената си зелена ограда, можете да изберете най-подходящия от тях. От 90-те известни сорта някои започват да цъфтят по-рано, а други по-късно, различавайки се в сянката на цветята и подредбата им, както и в сянката на зеленината. Можете да изберете растения така, че спиралата в живия плет да цъфти през цялото лято, изпълвайки въздуха наоколо с фин аромат и да привлича цветни пеперуди от всички наоколо. Следните сортове са популярни сред градинарите: сива спирея, слаболистна, пикантна, Tunberg, японска, Nippon, Wangutta.

Спирея се засажда за жив плет в началото на пролетта или есента, през септември. Преди засаждането се препоръчва разсадът да се постави във водата за около час-два, след което корените внимателно се изправят и разплитат, докато основната бучка от земята се запазва. Растението седи внимателно в ямата, заедно с тази буца, така че да бъде напълно покрита от земята. След като дупката е напълно запълнена, земята около разсада леко се уплътнява и се полива. Земята трябва да бъде мулчирана.

Те копаят дупка за засаждане толкова дълбоко, че корените се вписват свободно в нея и са напълно покрити с пръст. Обикновено тя е 50 сантиметра, по-точно определена на практика. Разстоянието между храстите трябва да бъде 50-60 сантиметра, те ще растат и ще затворят това пространство.

След засаждането живият плет от спирея не изисква поливане, освен при суша. Като цяло това растение е доста непретенциозно, може да издържи както на топлина, така и на замръзване. Спиреята понася добре резитбата, но не е необходимо да ги подрязвате специално, като премахвате само изсъхналите издънки, особено след три години цъфтеж. Хеджирането на спирея може да бъде неоформено.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...