Публикувано в жив плет

Как да си направим хвойна хеджира Любими

хвойна жива плет хвойна жива плет

Виждайки поне веднъж някъде това растение, всеки летен жител или градинар, но просто човек, живеещ в частния сектор, най-вероятно иска да има свой собствен жив плет за лятна вила от хвойна.

Това растение има красив декоративен вид и е абсолютно непретенциозно. Не можете дори да го отрежете, особено млад, в младостта, хвойна расте много бавно. Вярно е, че е необходимо да се премахнат стари мъртви клони, така че да не развалят общия вид, или онези издънки, които нарушават формата на короната. Но всъщност короната на хвойна сама по себе си е красива, не е нужно да полагате много усилия, за да я оформите. В допълнение, тези растения са малко податливи на болести и гниене. Единственото, което обичат, е влажната почва, а клоните им могат да се счупят през зимата под тежестта на снега. За да избегнете това, трябва да ги вържете за зимата. По принцип те не изискват специални грижи.

Има много видове хвойна. Но по нашите географски ширини някои от тях са най-популярни, най-добре адаптирани към климатичните и климатичните условия. За жив плет те всички пасват идеално, но за всеки конкретен случай можете да изберете най-подходящата форма. Така че, единият може да има устойчивост на замръзване, другият - понася по-лесно градските условия, някои - като по-засенчени места и подобни разлики.

Между другото, хвойна просто има уникалната способност да поддържа въздуха чист. Разделяйки сайта си от пътя с такава жива ограда, не можете да се страхувате от вредни изгорели газове от всички автомобили, всички те са успешно задържани от хвойна. Той отделя Phytoncides повече от всички други иглолистни дървета и още повече широколистни - съответно шест и петнадесет пъти. Със своя особен аромат е в състояние да отблъсква насекомите, а плодовете му могат да привличат птици, което от своя страна ще изчисти областта от вредители.

При избора на вид хвойна за жив плет е необходимо да се обмисли къде ще бъде построен и какви функции да изпълнява. Ако имате нужда от жив плет, който да предпазва лятната вила от вятъра и нежелания външен вид, можете да изберете разнообразие от хвойна обикновена с вид на дърво, достигащо 3 метра височина. Ако искате да дадете повече комфорт или повече оригиналност на имението, за живи плетове можете да намерите пълзящи сортове или храсти.

Когато купувате разсад, уверете се, че корените са влажни и не са повредени. Когато засаждате хвойна, трябва да се има предвид, че растението е много разклонено, така че разсадът трябва да бъде поставен не по-близо от два метра един от друг. Ямите правят дълбоки, не по-малко от 70 сантиметра. На дъното е необходимо да се направи дренаж от пясък или счупена тухла. И също така да добавите смес от техния пясък, торф и плодородна почва, можете да го купите в магазина. Когато засаждате растение, изгладете корените и ги поръсете добре с почва, като направите кръг за поливане.
Хвойната е най-добрият избор за жив плет.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...