Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от глог Любими

Жив плет Жив плет

Използването на глог за отглеждане на живи плетове е оправдано. Хеджиране в страната от това растение отговаря на всички изисквания както на функционална ограда, така и на ландшафтен дизайн елемент.

Това е трънлив висок храст с гъсто преплетени клони, което го прави почти непроницаем, така че е добра пречка от нежеланото проникване не по-лошо от желязна ограда. Глогът, истински дълъг черен дроб и при нормални условия, може да нарасне сто и повече години. Растението е много непретенциозно, подходящо е за почти всеки тип почва. Добре понася студ и суша, не се разболява след прическа, което, напротив, е добре за него.

Жив плет от глог ще изглежда много красиво по всяко време на годината. Когато дойде пролетта, целият жив плет ще бъде обсипан с красиви цветя, есенни плодове и ярки листа. А през лятото жив плет е покрит, винаги със свежа, тъмнозелена зеленина.

Оградата се засажда главно с резници, въпреки че е възможно с помощта на семена, само за това е необходимо да сте специалист, защото този бизнес е труден и изисква търпение. И да отглеждате глог от резници не е трудно. За да направите това, трябва да купите тригодишен разсад, да направите временна ограда и да изкопаете окоп с дълбочина 50 сантиметра и същата ширина по протежение на него. Дъното трябва да бъде покрито със слой от натрошен камък на 6 - 10 сантиметра и поръсено с 4 - 5 сантиметра пясък. Добавете торф и растителни растения с разстояние 20 сантиметра. Покрийте кореновата шийка с плодородна почва. Поливайте обилно земята и в бъдеще правете това поне веднъж седмично през лятото.

Подрязването на растенията започва с тригодишна възраст, изравнява се до височина 15 сантиметра, това активира растежа на страничните клони, които трябва да бъдат преплетени.
Живият плет не изисква много грижи. През пролетта растенията се подхранват и събират плевели. През есента е необходимо да премахнете сухи и болни клони, нежно да косите.
Единственият недостатък е специфичната миризма по време на цъфтежа, може би не всеки го харесва, така че засаждането на храсти под прозорците на спалнята не се препоръчва.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...