Публикувано в жив плет

Как да образуваме жив плет Любими

Образуването на жив плет в страната Образуването на жив плет в страната

Хеджиране защитава сайта, изпълнявайки много други функции. Но за да стане негова елегантна украса, е необходимо образуване на жив плет.

Всеки собственик формира хедж, като взема предвид изискванията за него. Например, желаейки да имат плътна защитна ограда, по-добре е да засадите растения в няколко реда. Обикновено в първия ред се засаждат недоразвити храсти, в следващия - по-високи. Ако площадката не е много голяма и оградата трябва да изпълнява разделителна функция, за предпочитане е да се засаждат растения, които не достигат големи размери на височина и не заемат много място.

Формованите живи плетове, които най-често се използват в малки площи, са по-компактни от свободно растящите, на тях винаги може да се даде желаната форма и размер, те лесно понасят прическа. С помощта на прическа се постигат ясни геометрични линии на жив плет, което придава на нея и на целия сайт естетически поддържан вид.

За да оформите жив плет с ясни линии, трябва редовно да го режете. По-добре е да направите прическа по протежение на шнур, който преди това е добре опънат и много внимателно се придържате към дадена посока, като се стараете да не се отдръпвате от нея и да предотвратите евентуални недостатъци. Всички грешки ще бъдат много забележими, ще се отразят неблагоприятно върху външния вид на оградата като цяло.

Честотата на рязане ще зависи от това кои растения са избрани за жив плет. Ако те растат по-бързо, тогава ги режете, съответно, ще има по-често. Избирайки правоъгълна или трапецовидна форма на жив плет, трябва да сте готови да ги изрежете по-често от сферичните: когато растат, те бързо губят контурите си. Силно закъснял с рязането на правоъгълна жива плета, трябва да възстановите формата й с помощта на шаблони.

За провеждане на "моделна прическа" жив плет съветват тримери за жив плет. Ще бъде по-удобно да се отглежда и растението ще страда по-малко, ако се изостри рязко и добре отстрани грешки. Възможно е също така да използвате електрически инструменти за рязане, но е по-добре, ако обемът на работа е твърде голям и имате достатъчно опит.

Някои растения след срязване, ако не са болни, след това изпитват леко неразположение: по-лошо е да расте или да цъфти по-малко. За предпочитане те се използват за живи плетове, които не могат да се образуват, свободно растат. Само имайте предвид, че те заемат голяма площ, така че те трябва да бъдат засадени на по-просторни места. Освен това няма как да се направи без санитарна резитба. В противен случай такъв жив плет ще изглежда напълно разхвърлян и ще прилича на гъсталаци, а не на културни насаждения.
Правилното формиране на жив плет ще го направи истинска декорация на сайта.

 

Други материали в тази категория: „Засаждане на живи плетове Хедж хедж »

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...