Публикувано в жив плет

Как да отрежете жив плет Любими

как да отрежете жив плет как да отрежете жив плет

Вместо да придаде на парцела шикозен вид, пренебрегваното жив плет се превръща в гъсталаци. За да избегнете такава трансформация, трябва редовно да я режете. Много собственици вярват в това косене на жив плет - предимство на плюсовете

Изобщо не е необходимо. Разбира се, специалист винаги ще се справя по-добре, но е напълно възможно сами да се справите с този въпрос. Просто трябва да направите всичко правилно и тогава резултатът ще бъде забележим. Ако веднага след засаждането, когато младите издънки току-що започнаха да се разклоняват, достатъчно е да прищипвате тези, които са нежелателни, тогава на следващата година прическата трябва да се извърши изцяло.

За да се запазят храстите здрави, през втората година горните клони се отрязват, а долните остават. Ако ги отрежете сега, тогава в бъдеще поради липса на слънчева светлина те ще наранят, долната част на живия плет ще стане гола и ще изглежда рядка и прозрачна. За да може слънчевата светлина да проникне навсякъде, горната част на живия плет остава малко по-тясна от долната. Следващата година вече можете да придадете на живия плет желаната форма. И това се прави вече, след като всичко е подрязано на правоъгълник.

За да получите прави линии по протежение на живия плет, издърпайте въжето, а на два реда - в горната и долната част. Тези въжета ще служат като водачи, по които ще върви прическата. Клоните, изпъкнали от въжето, се нарязват с тримери за жив плет. Електрическите резачки за четки са много популярни сред градинарите, но за първи път не трябва да ги използвате, особено при липса на опит. Те са по-подходящи за рязане на много дебели и буйни живи плетове, тъй като обикновените ножици за жив плет ще са точно.

Прическата започва с факта, че на живия плет се придава необходимата форма в течение, просто отрежете клоните, които излизат извън линията на опънатото въже. Като държим ножиците на асма строго хоризонтално, изрязваме горната част на храстите. След това можете да продължите с рязането на страните, като този път се опитвате да държите ножиците строго вертикални.

За да може живият плет да расте и да се разклонява по-силно, всяка година клоните се подрязват по-дълбоко. След резитбата растенията трябва да бъдат леко наторени, за да им се „изземе“ стрес.

След подрязването храстите обикновено стават по-плътни и благодарение на редовното рязане живият плет се превръща в наистина жив плет, който предпазва от вятър, прах и неразрешено наблюдение.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...