Публикувано в жив плет

Видове живи плетове Любими

Видове живи плетове в страната Видове живи плетове в страната

Хеджирането може да е по-добра опция за вашия сайт от която и да е ограда. Но за да изберете най-подходящия, първо трябва да разберете какви са най-общо видове живи плетове.

Като начало е желателно да определите защо оградата ще е необходима, с каква цел. Високият жив плет ще предпази от вятър и прах, който носи, от любопитни очи, бодлив може да изплаши нежеланите посетители. Ако искате да замаскирате неестествените детайли на пейзажа или просто визуално да разделите района на зони, в първия случай се използват или къдрави, тъкачни растения, или - за раздяла - малки цветни граници.

Така че живите плетове се отличават по височина - висока (два метра или повече). Средно (1-2 метра), ниско (приблизително метър) и бордюри. Те се отличават и от вида растения, от които са направени: меки (ясно е, че без тръни) и съответно бодливи от бодливи растения. Хедж растенията могат да бъдат засадени в един ред, два реда, обикновено има многоредови.

Освен това е необходимо някои растения да бъдат отрязани, оформени, в противен случай те просто няма да имат вид. Такава ограда се нарича оформена. Други, напротив, могат да растат свободно както искат, като се нуждаят само от санитарна резитба. Такива неоформени живи плетове се използват в градини, които имат огромна територия, която трябва да бъде разделена. Жив плет може да включва само един вид растение или може да се състои от няколко.

Трябва да се каже, че всяка група специалисти приема собствена класификация на живи плетове. Градинарите-практикуващи, собственици на летни къщи, например, първо решават целта на бъдещата ограда, какви функции ще изпълнява. Въз основа на това се избират подходящи растения и в резултат се получава жив плет от определен вид.

Други материали в тази категория: „Как да отрежем жив плет Разсад за жив плет "

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...