Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от цветя Любими

жив плет жив плет

Алтернатива, макар и отлична, на всяка ограда може да бъде жив плет. Но ако задачата й не е да се предпазва от ненужни гледки и прониквания, тогава жив плет в лятна вила може да се състои от цветя.

Ако просто искате визуално да разделите някоя територия, можете да засадите граница от цветя по нейната граница. Всеки от тях подбира тези цветя в съответствие с личния си вкус, но има някои общи препоръки. И за да се насладите на живия си плет колкото е възможно по-дълго, по-добре е да се придържате към тях.

Ако искате да имате разделящ се жив плет, като централен акцент за него е избрано високо растение, комбинирано с храст и същите цветя. Необходимо е само да се гарантира, че всички тези растения са хармонично комбинирани помежду си. Тъй като разделителният плет има и декоративна функция, той може да бъде направен от рози. Обрасъл, тази „Царица на цветята“ се превръща в плътна непреодолима стена от бодливи клони, обсипана с ароматни цветя. Но засаждането на рози като жив плет от пътя е непрактично. Там той е твърде често повреден от минувачите.

За да създадете разделително-декоративна ограда, можете да използвате цъфтящи храсти, като курилски чай (известен още като пеперуда, известен още като петлистно), фалшив жасмин (макет портокал). И двете цъфтят много красиво, можете да изберете сортовете с желаната височина, цвят на листата и сянката на цветята. Хортензията Bretschneider също е интересна - както цветята, така и листата й могат да променят цветовете си при различни условия.

Жив плет по пътя обикновено изглежда грандиозно, но не всички растения, особено цветята, ще изглеждат добре, обсипани с крайпътния прах. Невенът понася добре такива състояния. В зависимост от сорта, те могат да имат 20 - 50 сантиметра височина и цъфтят от юни и почти до замръзване, като променят цвета от жълто до кафяво-червено. Тези цветя не са много взискателни към условията, те могат да растат както на слънце, така и на малка сянка. Размножава се чрез разсад, семената могат да бъдат засети в открита земя.

Цветята за жив плет, могат да се използват както искате, просто трябва внимателно да изберете техните комбинации и да вземете предвид колко подходящ е този или онзи вид за всеки случай.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...