Публикувано в жив плет

Как да направите жив плет от люляк Любими

Люляк жив плет Люляк жив плет

Хеджирането е практично от всяка гледна точка и освен това е и красиво. Той може да изпълнява различни функции, но вероятно никой няма да се противопостави на показването на неговия сайт жив плет за сянка, Растенията за него могат да бъдат избрани каквото ви харесва, дори напълно екзотични, но в нашите географски ширини ще бъде най-оптимално да останете на люляците.

Това растение се среща буквално навсякъде, което означава, че ще се вкорени на вашия сайт. Не се изискват специфични професионални умения за засаждане на люляк. Но когато цъфти, е трудно да се сравни нещо друго с неговия аромат. Между другото, през май, когато люлякът цъфти, е възможно да изберете сортове според цвета и аромата. В друг момент това вече не може да се направи, но всеки сорт има свой собствен.

Няма ясни препоръки относно времето за засаждане на люляк, така че всеки собственик може да реши за себе си кога е най-добре да направи това: през пролетта или есента. По-добре е да закупите не много млади храсти, но на възраст около 2 години. Те се вкореняват по-добре, защото кореновата им система вече е доста развита. И започват да цъфтят по-рано след засаждането.

Можете да засадите люляци в отделни дупки или да изкопаете окоп с достатъчна дълбочина и ширина, така че корените да се поберат свободно. Ако почвата е глинеста, е необходимо да се организира допълнителен дренаж, като на дъното на изкопа или дупката се полага слой от чакъл в сантиметри 15 - 20, като съответно се задълбочава. Разстоянието между храстите може да варира от 50 сантиметра до един и половина метра, в зависимост от сорта и колко добре расте.

Веднага след засаждането разсадът трябва да бъде отрязан, като в този случай те ще цъфтят по-рано и по-обилно. Храстите се поливат веднъж седмично, докато пораснат, в бъдеще, достатъчно вода веднъж месечно. Когато избирате място за жив плет, трябва да имате предвид, че люлякът много обича светлината и пространството, така че въздухът да циркулира свободно.

Засадена на подходящо място, люляк жив плет ще улавя праха, приложен от вятъра на площадката и като всяко растение ще отдели кислород към околната среда. Така, въздухът на вашия сайт винаги ще бъде чист, свеж, а през пролетта също ароматен.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...