Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от тазобедрена става Любими

Направи си жив плет Направи си жив плет

Хеджиране за сезонната дача може да е абсолютно необходимо. Създаден от растения, особено цъфтящи, изглежда много по-красив от най-красивата ограда. И в същото време е доста практично, като осигурява защита на вилата от нежелани погледи и посещения.

Жив плет от шипка най-добре отговаря на тези изисквания. Цъфналите шипки от рози са невероятно красиви. А шиповете му са в състояние да гарантират безопасността на обекта. В допълнение, шипката на розата съдържа много витамини, от които можете да приготвите много здравословна и вкусна напитка. Да се ​​направи такова красиво и полезно нещо изобщо не е трудно.

Първото нещо, което трябва да направите, е да вземете храсти, които се разклоняват добре и имат пищна корона. Когато растат, те стават непроницаеми за очите, докато шиповете в тази ситуация успешно ще заменят бодлива тел. За да избегнете контакт с тях, трябва да продължите внимателно и не забравяйте да носите ръкавици от плътен материал. За да предпазите малките деца от тръни, ще трябва да направите допълнителна ограда, в противен случай ярките цветя на дивата роза могат да ги привлекат.

Шипката се размножава чрез резници или чрез разделяне на храста, може да се размножава чрез семена, но това отнема много време, по-лесно е да получите разсад. Обикновено расте много бързо, пуска много издънки, така че можете да засадите храсти за жив плет в един ред. За целта те копаят окоп с дълбочина около 60 сантиметра, на дъното на който е положен слой пръст, смесен с торф. Можете да използвате отделни ями на една и съща дълбочина. Почвата трябва да е рохкава, за да може корените на разсада да бъдат добре покрити, без да оставят празнини между тях. След засаждането почвата около разсада леко се уплътнява и се полива обилно.

Шипка - непретенциозно растение, което не изисква специални грижи. Единственото, което обича, е обилното поливане, особено в горещо време, веднъж или два пъти седмично. Няколко пъти през лятото можете леко да разхлабите почвата между храстите, да премахнете плевелите, да премахнете боклука. Ако няма особена нужда от плодове от шипка, не можете да я наторите. Но за предотвратяване е необходимо да пръскате с вредители, тъй като паякообразният акар и пиларите могат да атакуват това растение.

Можете да засадите шипка на рози за жив плет през пролетта, през есента можете да измръзнете. Кореновата система на кучешката роза дава много издънки във всички посоки. Жив плет може да изглежда разхвърлян. За да се избегне това, е необходимо да се ограничи растежът на издънките. За да направите това, всякакви материали се вкопават в земята, които могат да се превърнат в ограничители на растежа на корените. Можете да поставите стените на изкопа, в който са били засадени храстите, с фрагменти от шисти или пластмаса или нещо друго, доста твърдо и не гниещо.

Всяка есен, след като листата са паднали, трябва да се извършва подрязване на дивата роза, премахване на счупените клони, разреждане на издънките и придаване на желаната форма на храстите. В резултат на такава проста грижа, жив плет от шипка може да донесе полза и удоволствие на собствениците си от години.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...