Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от пълзящо растение Любими

Градинска жив плет Градинска жив плет

Лиана е много подходящо растение за създаване на живи плетове от него. Препоръчително е да изберете само най-подходящия вид растение. От пълзящия обикновено се оказва добър ограда жив плети почти всеки тип ограда е подходящ.

Тъй като лозата е катерещо растение, тя не може да се поддържа в изправено положение, тя се нуждае от подкрепа. Освен това тази опора трябва да има достатъчна височина и да бъде достатъчно силна, защото растението, развивайки се, ще увеличи теглото си. Нека това е ограда - обикновена дървена или метална, от мрежа, няма значение. Трябва само да се гарантира, че тази ограда е в добро състояние, защото гниенето или ръждата могат да пречат на нормалното развитие на растението и ще бъде невъзможно да се поправи оградата. Впоследствие хеджирането ще има формата на опора и нейните размери, като същевременно поддържа много красив външен вид.

На всички в сайта има ограда или ограда и те не винаги имат красив естетически вид. Съзерцанието на такива структури не е приятно занимание. Красиво отгледана лиана, която сама по себе си може успешно да изпълни ролята на ограда или завеса, покрива всички не много естетически неща. Това е характеристика на живите плетове като цяло и на живите плетове в частност. Такъв жив плет е в състояние да придаде гладка, мека контура на всеки детайл, който изглежда грозен без него, независимо дали е стена или ограда. За това качество са особено ценени катерещите растения.

В някои от своите характеристики лианите дори надминават дърветата. Така че, за растеж им е необходима минимална площ, но височината може да бъде много по-голяма от тази на дърво. Лиана има по-голяма повърхност на листата от дървесината, което означава, че има по-обширна зона на изпаряване. Следователно тези катерещи растения могат да създадат свой собствен микроклимат с висока влажност, което е особено ценно в сух и горещ климат.

Лиана не изисква специални грижи, растението обича слънцето, предпочита лека, рохкава, питателна почва. Всичко това прави лианата много практично растение за живи плетове.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...