Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от грозде Любими

Как да си направим жив плет от диво грозде Как да си направим жив плет от диво грозде

Грозде, това е южно растение, но много от неговите видове растат добре в средната лента. Жив плет от грозде в нашата област не са рядкост. Това растение често се използва за украса на тераси, беседки и огради, тъй като къдри и клони много добре.

Дивото грозде не се нуждае от специални условия, обаче, той се нуждае от слънцето, това е фотофилно растение, но частичната сянка също се вписва добре. Често срещано разнообразие за средната ивица е момическото грозде. Плодовете на този вид диво грозде се формират без опрашване, поради което се е наричало така.

Гроздето на момичетата расте много бързо, адаптира се добре към различен климат, размножава се чрез семена, резници и наслояване. Изглежда много хубаво на огради и тераси, за които е популярен сред ландшафтни дизайнери. Сочна зеленина през лятото и яркочервени листа от грозде през есента украсяват сайта до зимата. Вредители почти не го докосват, той не се страхува от студено време, понася топлината много добре, лесно и красиво загрява сгради и огради - като цяло, идеално растение за селска къща с парцел.

Препоръчва се засаждане на грозде с готови разсад, което може да се прави през целия сезон. Някои обаче предпочитат да засаждат живи плетове със семена, но тогава това трябва да стане през есента или пролетта, напоено и стратифицирано. Така че трябва да можете да работите със семена, да отглеждате разсад е много по-лесно. Просто подгответе малки дупки, добавете тор и компост, направете опори и след засаждането направете кръгове за поливане.

Докато дивото грозде развива коренова система, то ще расте бавно. Ще са необходими около три години, а след това вече ще започне много интензивен растеж. Поливането на гроздето често не е необходимо, веднъж месечно в топлите месеци е достатъчно, също така, един или два пъти на сезон, можете да направите горната превръзка с нитроамофос. Уверете се, че корените на растението не са изложени, ако е необходимо, поръсете ги с пръст.

Подрязването на гроздето се изисква редовно, но само при топло време, през зимата резитбата може да убие растението.
Има различни видове момиче грозде, следователно условията за засаждане и грижи могат да варират.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...