Как да изградите ограда от решетка

как сами да изградите ограда от мрежеста мрежа как сами да изградите ограда от мрежеста мрежа

Защо оградата, изработена от мрежа, се счита за най-успешния вариант за лятна вила? Да, защото този материал не потъмнява растенията, а за малка площ е много важен. В допълнение, изгради ограда от мрежеста мрежа никак не е трудно. И предимствата на такава ограда са повече от недостатъци.

Мрежовите мрежи са напрегнати и секционни. Опция за опъване, разбира се по-евтина, и помислете. От какво се нуждаем:

  • Изчистване на бизнес мрежа на верижната връзка;
  • Дървени стълбове за дърво или метал;
  • Фиксиращ материал и фитинги.

Първото нещо, което правим, е да маркираме и да изчислим колко материал е необходим.


След това решаваме кои стълбове ще инсталираме. Какви са предимствата или недостатъците на дървените или металните стълбове е ясно на всички. Ето защо, ако оградата трябва да бъде поставена спешно и евтино, тогава се използват дървени стълбове. Като материал е подходящ бар или дори дървени стълбове. Мрежата почти няма windage, така че много дебели колони могат да бъдат пропуснати. Основното е, че те стоят по-дълго, трябва да се грижите за хидроизолацията и да покриете дървото със специална мастика. Не купувайте най-скъпата, няма да реши фундаментално проблема, дървените стълбове все още ще се влошат, но подмяната им не е проблем.

Но ако инсталирате оградата дълго и старателно, разбира се, ще са необходими метални стълбове. Ако купувате нови в магазин, тогава това ще струва много повече, така че тези втора употреба също са подходящи, само трябва да сте сигурни, че не са ръждясали, което означава, че парите са пропилени. Металните стълбове също трябва да бъдат подготвени, почистени, боядисани, а долната част, ако ги инсталирате в земята, обработена с мастика.

Сега изберете мрежовата мрежа. Има два вида - поцинкована или изработена от обикновена черна мрежа. Както вече споменахме, изборът зависи от това колко време планирате да инсталирате оградата. Ако имате нужда спешно и за година или две, тогава можете да вземете обикновена мрежа и да я издърпате върху дървени стълбове, тя ще се окаже евтино и весело. За постоянна ограда за дълго време трябва да закупите поцинкована телена мрежа и да я инсталирате върху метални опори.

Ако целият материал е готов, можете да продължите с изграждането на оградата. Според маркировката, копайте дупки за стълбовете. Разбира се, по-добре е да използвате тренировка, ако имате такава, това би спестило много време. Намажете дъното на ямата с натрошен камък или счупена тухла, за по-добри валежи ги напълнете с вода. Подравнете инсталираните стълбове с опънат шнур и плътно удряйте. Ако подготвяте метални стълбове, тогава е по-добре да ги бетонирате.


Закрепването на мрежата започва с ъгловия стълб, където е закрепен ръбът на ролката. Ако дървените стълбове използват специални скоби, ако няма такива, тогава можете просто да забиете с нокти. На метални стълбове е най-добре да заварявате куки, ако няма заваряване, ще трябва да закрепите с метални скоби или тел. Куките, разбира се, са по-надеждни, защото мрежата трябва да бъде добре опъната. За да избегнете провисване, метален кабел може да бъде изтеглен между стълбовете или фитингите могат да бъдат резбовани и закрепени към стълбовете. За още по-голяма издръжливост фитингите могат да се прескачат по горния и долния ръб.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...