Изработка на ограда от мрежеста мрежа | Монтаж, монтаж, подбор на материал Любими

направете ограда за верижна връзка направете ограда за верижна връзка

Видовете материали, които се използват днес за изграждането на метални огради в летни къщи и селски къщи, са се променили значително. Изискванията към оградите са се увеличили и рядко е възможно да се срещне обикновена ограда за пикет и не всеки може да си позволи тухлена ограда. Следователно метална мрежа става много актуална. Цената на оградата от мрежата на мрежата позволява на хората с ниски доходи да използват този материал, а лекотата на инсталиране и лекотата на изграждане ви позволява да направите оградата сами, без да използвате оборудване и наети работници, В допълнение, мрежата от мрежи е идеална за ограждане на градини и зеленчукови градини, тъй като не дава сянка и не пречи на циркулацията на въздуха.

 

 

Какви са оградите от решетъчната мрежа

 

Мрежовата мрежа е от три вида:видове мрежести мрежи

 1. Най-евтиният от обикновения черен метал.
 2. По-добре поцинкована стомана
 3. Мрежа с полимерно покритие

Тъй като черната метална мрежа е най-евтината, тя най-често се използва. Но тъй като металът на тази мрежа не е защитен, той изисква постоянна грижа, тоест боядисване и евентуално повече от веднъж. Фабрично боядисаните и поцинковани мрежи са много по-практични и не изискват почти никаква поддръжка, поради което експлоатационният им живот е много по-дълъг, но цената съответно е много по-висока. Най-модерният вид е мрежа с полимерно покритие. Предлага се в различни цветове и по качество не отстъпва на поцинкованата версия и най-важното е, че има много естетически вид.

Поетапно инсталиране на ограда от мрежеста мрежа

 

Верижна връзка, много удобен материал, гъвкав и лек. Следователно инсталирането на ограда, изработена от мрежеста мрежа, може да се извърши без специални умения и сложни инструменти, Решетката обикновено се инсталира по два начина - напрежение и секционен.
Най-лесният начин да използвате опцията за напрежение е по-бърз и по-евтин. Обичайната ширина на мрежата е до 1,5 метра, което означава, че е необходимо да се избират опори на такава височина, естествено като се вземе предвид дълбочината на кацане в земята. Като цяло, всичко, от което се нуждаем, е мрежа, стълбове и нокти.

Подготовка и маркиране на териториятанаправете ограда за верижна връзка

Извършва необходимите покупки само след маркиране на територията и извършване на необходимите изчисления. За да маркираме сайта, чукаме колчетата по периметъра и издърпваме шнура между тях. По дължината на шнура ще знаем колко метра мрежа се нуждаем. Трябва да се има предвид, че в една ролка обикновено има до 20 метра мрежа, а оптималната ширина на педя трябва да бъде не повече от 2,5 метра. Също така, по време на маркирането е необходимо да се почисти територията, за да не се прави това по време на монтажа на оградата.

Закупуване на материали

В зависимост от целта на оградата, трябва да изберете лицево платно, Ако отглеждате домашни птици, трябва да изберете мрежа с малки дупки. И ако просто трябва да защитите цялата площ, тогава размерът на клетките няма значение.
Изборът на стълбове също зависи от целта на оградата. Мрежеста мрежа - материалът е доста лек, така че за да го спестите, можете да го монтирате и върху дървени опори, но все пак, ако искате да имате здрава ограда за дълго време, е по-добре да използвате метални тръби. Обърнете основното внимание на ъгловата опора, по-добре е да ги вземете по-силни и автентични.

Монтаж на оградни опори1 стълба

След като маркирате на определените места, трябва да изкопаете дупки за стълбовете. Разстоянието между тях, както вече беше споменато, не трябва да бъде повече от 2,5 метра. Ако имате възможност да използвате тренировката, тогава работата ще върви по-бързо. Препоръчително е да направите ями най-малко 1,5 метра, така че тръбите да са в земята под слоя на замръзване.В долната част трябва да направите възглавница от развалини или камъни, така че тръбата да не провисва. Преди монтажа не забравяйте да третирате долната част на тръбата с антикорозионно съединение, като опция можете да я покриете със специален грунд.
Първо, опорите са инсталирани в ъглите, те трябва да бъдат особено внимателно измерени с помощта на нивото, тъй като останалите ще бъдат подравнени по ъглови стълбове .. Няма значение кои стълбове сте избрали, метални или дървени, все още е по-добре да ги бетонирате.

Мрежест монтаж

След като извършите всички тези роботи и втвърдите бетон, можете да продължите с монтажа на металния лист. Инсталирането на мрежовата мрежа, макар и да не е трудно, но изисква правилни поетапни действия. Основната задача, като по този начин издърпате платното, за да предотвратите провисване. Следователно, за начало:

 • издърпайте канапа по долния и горния ръб;монтаж на ограда от мрежеста мрежа
 • разгънете ролка по линията на цялата бъдеща ограда;
 • ако имате нужда от повече от една ролка, тогава трябва да ги разгърнете всички, за да свържете краищата в едно общо платно;
 • закрепете решетката към предварително заварени куки, ако няма такива, след това към тел или пластмасови връзки.

За работа ще ви е необходим помощник, когато дърпате решетката едновременно с горната и долната част, човек не може да я задържи. За работа използвайте метален прът, за тях е удобно да затегнете решетката, като вкарате в горните клетки. Ако има помощник и сте подготвили всички материали предварително, процесът на инсталиране няма да отнеме много време.

Някои функции за инсталиране и полезни съвети

 

Мрежовата мрежа в много отношения е удобен материал, за лесна ограда на сайта, която не можете да си представите по-добре.мрежеста мрежа
За да опростите инсталирането на оградата, можете да използвате няколко съвета:

 • за да се предотврати провисването на конструкцията при мокро време, е възможно да се постави стоманена здрава армировка отгоре и ако фиксирате две такива армировки, отгоре и отдолу, тогава оградата ще държи не по-лошо от секцията;
 • по-добре е да свържете ролките без обръщане, просто трябва да развиете ръба на една ролка и да се свържете с началото на решетката на друго;
 • по-добре е да не обикаляте стълбовете в ъглите с мрежа, а да ги фиксирате на място, така ще намалите натоварването на стълба;
 • за да се избегнат наранявания, антените, които са на ръба на платното, трябва да бъдат усукани и огънати;
 • ако оградата е черна тел, боядисването трябва да се извърши веднага след монтажа.
Други материали в тази категория: „Как да разглобявате ограда от мрежеста мрежа

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...