Публикувано в Ограда от велпапе

Проектиране на основата за ограда от велпапе Любими

лентова основа за гофрирана ограда лентова основа за гофрирана ограда

Днес оградата от велпапе е много популярна. За да направят оградата надеждна и да изглежда солидна, обикновено правят лента за нея основа за ограда с тухлени колони, Той не позволява на дъждовната вода да тече и уличните животни няма да могат да проникнат в мястото.

При проектирането на фондацията е необходимо да се вземат предвид много подробности. Първо определете размера и проучете площта на предложената конструкция. Ако сайтът не е равномерен и има значителни разлики, тогава е по-рационално да разчупите основата на стъпки. Но това е, ако разликите са значителни, с дължина 10 метра разликата в нивата е повече от половин метър.

Ширината може да бъде избрана същата като за тухлени опори. Но за да спестите дебелина, можете да направите различни. Пълен, под стълбовете и тесен под гофрираната лента. Разбира се, това ще усложни подреждането на кофража, но ще намали количеството земни работи и разхода на бетон.

Дълбочината на основата също варира. Под стълбовете трябва да е повече, не по-малко от метър и не по-високо от нивото на замръзване на почвата. Това ще гарантира, че основата ще бъде фиксирана, което означава, че портата и портата ще работят надеждно. Те се закрепват чрез заваряване към тръби, монтирани в тухлени опори, като се използват вградени части.

Трябва също така да се има предвид, че на различни дълбочини на полагане на основата силата на плаваемост на почвата в отделни секции ще бъде различна. Следователно в този случай свързването на основата в една структура не е необходимо. При замръзване, под въздействието на силите на вдигането, това ще доведе до деформация на отделни участъци от лентата на фундамента. Това е особено опасно за стълбове, върху които ще бъдат монтирани порти.

За да се предпази ефективно от усилителни сили, които ще изтласкат лентата на основата от земята със странично триене, е необходимо основата да се напълни така, че дъното да е по-широко от горното.

Също така, при проектирането е необходимо да се извършат изчисления на материалите. Дълбочината на замръзване във всеки регион е различна, следователно консумацията на материал ще варира. За да бъде основата стабилна, е необходимо да се изчисли оптималната пропорция, така че структурата да не се утаява. Изчислението се извършва по формулата (k (n) * F) / (k (c) * R).
Където (k (n) е коефициентът на надеждност, (k (c) е коефициентът на работни условия, R е почвената устойчивост, F е изчисляването на натоварването върху почвената основа.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...