Публикувано в Ограда от велпапе

Как да направите ограда от велпапе. Фондация. Колони. монтиране Любими

Ограда от велпапе Ограда от велпапе

Статия за бързо меню

 1. Избираме професионална настилка за ограда
 2. Относно основата за оградата
 3. Инсталирайте публикациите
 4. Монтаж на велпапе
 5. Боядисване на ограда от велпапе

 

За повечето собственици на собствени парцели в провинцията или извън града оградата не е просто проблем, а спешна нужда. В допълнение към чисто практически функции, като защита на вашия имот, той е и елемент на дизайна. Не всеки може да си позволи скъп материал, но направете ограда от велпапето със собствените си ръцее добро решение на проблема.

Предимствата на ограда от велпапе

на първо място, велпапето е траен и практичен материал, който има висока производителност на потребителите. Благодарение на стягащите ребра и специално нанесеното покритие, той е подходящ за дългосрочна работа.

на второ място, няма да имате проблеми с инсталацията, материалът е много лек и лесен за обработка.

И тогава, велпапето е красиво, а оградата говори много за собственика на къщата, така че може да се нарече визитна картичка на вашия сайт.

Избираме професионална настилка за ограда

маркиране на велпапеНастилката е листове, които се получават от студено огънато желязо. След търкаляне на повърхността се образуват твърдости, които могат да бъдат различни по височина и форма. Покритието на професионални листове също може да бъде различно: поцинковано, пластизол или полимер.

На най-подходящата форма на пробита

За огради най-подходящи са гофрираните листове. от една страна полимерен слой, а от друга поцинкован. Полимерното покритие се състои от смес от полимерни смоли и пластмаса. Такова покритие се нанася върху поцинкована повърхност и служи като добра защита на материала от различни видове повреди. Добавянето на различни съставки към боята придава на листовете ярък и цветен вид, което в комбинация с други видове строителни материали придава на оградата декоративен ефект.
Най-скъпите професионални листове пластмасово покритие, като най-устойчив на трудни условия на работа и различни механични натоварвания.

Избирайки професионална настилка, цялата информация може да бъде намерена в маркировката.

Маркиране на велпапе

Н е професионален лист за тавани и покриви.
В - просто подходящ за огради, както и за стените на различни стопански постройки.
NS е универсален професионален лист, който се използва за почти всички видове работа.
Цифрите, които следват буквите, показват височината на вълната, ширината на листа и неговата дебелина.

Профилираните листове тип C обикновено се избират за оградата., Изберете дебелината в зависимост от вида на оградата, ясно е, че колкото по-дебела, толкова по-надеждна, но тук трябва да погледнете какви ще са опорите.

Какво да търсите при избора на листове.

 • Вижте първо какво е качествен метал. Също така имайте предвид, че при маркирането дебелината е посочена без полимерен слой.
 • Не го играйте безопасно, когато избирате типа професионален лист. Някои хора смятат, че като изберат профил Н, ще направят оградата по-надеждна. Това не е подходящият влак на мисълта, просто затруднявате структурата и само пропилявате пари.
 • Извършете външна проверка на всеки лист, така че да няма дефекти, вдлъбнатини или неравности. Така рискувате да повредите листовете по време на транспортиране и монтаж и е доста трудно да поправите повреди на велпапе.
 • Проверете листовете на светлината, така че да нямат различни нюанси на цвета и да са идентични по дебелина.Препоръчително е да поръчате доставка от търговския обект, тогава няма да се налага да носите материала за подмяна, ако не сте проверили нещо, а доставчикът е отговорен за повреди по време на транспортиране.

 

Основата за оградата от велпапе

Основата за оградата от велпапеСтруктурата, изработена от прободени листове, има силна печалба, поради което за надеждността на конструкцията се използва лентова основа за ограда от велпапе !!! Това е непрекъсната лента от стоманобетон, разположена по периметъра.

Ивичните основи са направени от два вида:

 • монолитен
 • национални отбори.

Национални отбори изработени от стоманобетонни блокове и монтирани с помощта на кранове.

монолитен основите се правят на място, като се използват спомагателни материали - чакъл, счупена тухла, големи камъни и, разбира се, хоросан. Тази версия на фондацията е в много отношения по-добра от комбинираната. Не е необходимо да се привлича сложно оборудване, с изключение на бетонобъркачка, тя е по-издръжлива и издръжлива.

Последователността на изграждането на лентовата основа за оградата от велпапе е следната:

 1. Първо се определя структурата на почвата и се извършва маркиране;
 2. подготвя се окоп с дълбочина 40 сантиметра и приблизително 20 ширина. Там, където се планира да се монтират стълбове, дълбочината на вдлъбнатините се удвоява. Оптималното разстояние между стълбовете е 2,5 метра, като се вземе предвид местоположението на портата и портата;
 3. след това инсталирайте стълбовете, покривайки долната им част с покривен материал;
 4. стълбовете трябва да бъдат вързани с армировка;
 5. следващата стъпка, гореспоменатият спомагателен материал се излива в изкопа, това е, ако се подготвя монолитна лентова основа. Над изкопа трябва да се образува хълм с височина 20 до 30 сантиметра и след това, за по-добро уплътняване, всичко това се пълни с вода;
 6. армировка се полага по краищата на основата и е свързана с тел. Ако има заваряване, тогава разбира се е по-добре да заварявате;
 7. на последния етап кофражът се инсталира и разтворът се излива

 Инсталирайте публикациите

стълбаАко сами сте се заели да инсталирате ограда от велпапе, първо маркиране.

маркиране

Първо се извършва маркиране, като се определят местата, където ще бъдат инсталирани постовете. Това става с колчета и опънат канап. Разстоянието между тях, разбира се, зависи от планираните разстояния и от какъв материал ще бъдат. Стандартът обикновено е от 2 до 3 метра.

Готварски ями поляци

Стълбовете по правило отиват дълбоко в земята с една трета, затова е необходимо изчисляването на височината на опората.

Ако стълбовете са инсталирани директно в земята, по-добре е да направите дупки с ръчна тренировка. Ако планирате редовна двуметрова ограда, дълбочината на прорезите трябва да бъде някъде около 80 сантиметра.

Стълбовете могат да бъдат бетонирани или тампонирани, зависи от местоположението на оградата, предната част, разбира се, е по-добре да се бетонира. Първо инсталирайте крайните опори и след това върху опънатия шнур излагайте останалите. Когато инсталирате всеки стълб, използвайте нивото на сградата, ако не, тогава нормална водопровод. Тъй като всичко се втвърдява и това е два дни, не по-малко, пристъпете към инсталиране на велпапе.

Всеки тип стълб има своя собствена основа.

 • При инсталиране на леки и временни оградиСтълбовете могат просто да бъдат прокарани в земята с помощта на кувалда. Разбира се, този метод не е подходящ за капитални огради, тук е необходимо бетониране.
 • Ами ями направени с помощта на тренировка. В този случай може да се нуждаете от помощта на специалист, тъй като пробитият кладенец трябва да бъде строго вертикален, а дълбочина на проникване на замръзване, която трябва да бъде около един и половина метра. Стълбовете в ямите са фиксирани с колове. Преди бетонирането на дъното се прави възглавница от фин чакъл или пясък с височина 10 до 15 сантиметра, която внимателно се уплътнява.
 • За тежки бетонни огради, тухла или някои видове велпапе, основата на лентата се излива, където се правят специални вдлъбнатини за стълбовете.Например, ако ширината на основата е 30 сантиметра, тогава отворът за стълба трябва да бъде поне четиридесет сантиметра около периметъра, а дълбочината на клетката също трябва да бъде с 30 - 40 сантиметра по-дълга.

Подготовка на стълбове за оградата

Каквато и да е формата на носещата колона, във всеки случай нейната подземна част трябва да бъде предварително обработена. В долната част се обработват бетон, както и метални опори битуми дървени меден сулфат и избледняват, Всички тръби, които са монтирани като опорни стълбове, трябва да бъдат покрити с капак отгоре, така че влагата да не попадне вътре.

Малко за избора на стълбове

След това, както във всяка ограда, първо инсталирайте рамката. Най-добрият вариант за поддържане на стълбове са металните тръби, с кръг или квадратен профил, няма значение. Само за да не ръждясват, грижете се за боядисването и покрийте нещо с върха, така че водата да не попадне вътре. Изберете диаметър на тръбата най-малко 75 мм и дебелина около 2 мм.

Не се препоръчва !!!

Не е препоръчително да се прави почивка в основата между стълбовете на портата, спестяванията не са толкова големи, а последствията могат да бъдат много лоши. Тъй като най-голямото натоварване е поставено на тези стълбове и ако портата стане неизползваема, ще трябва да разглобите цялата конструкция, което ще бъде много трудно да се направи и няма да е евтино.
 

Монтаж на велпапе

В началото ...

Първо прикрепете джъмперите, за предпочитане чрез заваряване, но ако такъв не е наличен, можете да използвате болтове, само тогава трябва да се погрижите за монтажните отвори.

Настройка на лаг

Когато инсталирате дневника, използвайте ъглите 40х40 и ако говорим за двуметрова ограда, тогава на всяко педя трябва да има поне два елемента. И отново, преди да инсталирате самата велпапе, за предотвратяване на корозия, не забравяйте да рисувате цялата тази структура.

Ние фиксираме велпапе

За последния етап подгответе предварително подходящи самонарезни винтове, електрическа бормашина с бухалка или отвертка. Необходимо е да фиксирате велпапе от вътрешната страна на вълната с пролука 100 мм. За да направите монтажа равномерен, използвайте опънат шнур. Когато работите, опитайте се да не повредите велпапето, в противен случай няма да покриете вдлъбнатини и драскотини с нищо. Използвайте нитове или цветни винтове, тогава оградата ще изглежда по-естетически. Като последно докосване поставете крайна плоча по горния ръб и запълнете дъното с шлаков блок или бетонен състав.

Как да рисуваме ограда от велпапе

Боядисване на оградиВ магазините се продават професионални листове, които вече са боядисани, и вдигането на всеки цвят не е проблем. Но ситуациите възникват различни и понякога възниква въпросът, как да рисуваме оградата от велпапе и как да го направите правилно.

Например, вие зачервявате покрива и цветът му не се хармонизира с оградата, защото няма да изберете цвета на материала за покрива, за да съответства на цвета на вашата ограда. Също така се случва, че гофрираните листове са били повредени по време на транспортиране или монтаж, дори малки драскотини могат да доведат до различни проблеми в резултат, така че е по-добре да рисувате върху тези дефекти. Поцинкованият профилиран лист има живот до 15 години, но може да продължи по-дълго, ако бъде наблюдаван и оцветен навреме.

Можете да оцветите профилирани листове по различни начини. Но много от тях не са приемливи за домашна употреба.
Има технологичен метод, използващ прах за боя, направен от каучук и оцветяващ пигмент. За употребата му не е необходим разтворител, прахът е нетоксичен, пожароустойчив и екологично чист. Профилираният лист, боядисан от него, е по-устойчив на удари и ще издържи много по-дълго. Това е само за боядисването ви е необходимо специално оборудване за полимеризация на праха, а за това ви е необходима температура от 200 градуса.

В домашни условия висококачественото боядисване може да се извърши само пневматично. Тоест с помощта на пистолет за пръскане или спрей от автомобилна боя. Преди боядисване листът трябва да бъде подготвен внимателно.Не трябва да има мръсотия или ръжда върху него, всичко това трябва да се отстрани, изплакнете мазнината с алкален разтвор, прах за пране също е подходящ. Тогава повърхността трябва да бъде добре изсушена и едва след това трябва да се нанесе боя за пръскане. За надеждност е по-добре да направите два слоя.

 

Сега, отколкото боядисвайте оградата. Алкидният емайл е добре подходящ за велпапе, той е устойчив на абразия и има много ярки цветове. Емайлът е универсален, използва се както за външни, така и за вътрешни работи. Ако изберете друг продукт за боя и лак, тогава не забравяйте, че само полиестерни бои са подходящи за работа на открито.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...