Публикувано в Ограда от велпапе

Как да инсталирате ограда от велпапе на наклон Любими

Как да поставите ограда от велпапе Как да поставите ограда от велпапе

Монтирането на всяка ограда на неравен терен има свои собствени характеристики. Ще разгледаме как да инсталирате ограда от велпапе по най-простия и достъпен начин на склона на сайта.

Има два метода, които обикновено се използват. Първото е да се изгради ограда по протежение на терена, второто е да се направи ограда под формата на стъпала.

Първият метод се използва за лек наклон, но все пак той е много трудоемък, тъй като ще трябва да изравнявате земята на места, което означава да я премествате в големи обеми. Ако е добре да се изчисли, тогава като се вземе предвид времето, прекарано, изграждането на стъпаловидна основа ще бъде по-евтино.

Но за неговото изграждане ще е необходимо да се направи геодезическо проучване на обекта, където се планира инсталирането на оградата, за да се изчисли точно височините разлики. Тъй като за лентова основа, дълбочината на полагане на бетон ще бъде различна. За всеки педя ще е необходимо да се попълни отделна "стъпка" на фондацията. Съветвам ви да прочетете тук за това как да направите резбована ограда

Тогава се изкопва окоп. За глинеста почва кофражът не може да бъде инсталиран, стените на изкопа ще играят своята роля, но в същото време дъното трябва да бъде внимателно измерено, като се използва нивото на всички сегменти на изкопа. Ако почвата е рохкава, е необходим кофраж.
Отгоре на пясъчната възглавница се поставя рубироид в долната част на изкопа. Почвата във всеки случай ще се разруши при монтажа на кофража и е по-лесно да го вземете. След това с дървени блокове посочете периметъра в ъглите. Монтирайте стелажи, които след това се излагат по периметъра. Към тях, строго вертикално, закрепете горните кофражни дъски. Монтажът започва от самия връх, където горната дъска е положена близо до земята.

И така слизате, приспособявайки кофража към релефа, тоест броят на дъските в различни секции няма да е еднакъв.
Щитовете трябва да бъдат добре фиксирани преди изливането.
След това инсталирайте стълбовете, като просто ги залепите в земята. Поставете армиращ материал в изкопа, завържете армировката в ъглите. За да изгладите основата, изсипете бетон на слоеве, а последният слой не е много дебел.

На местата, където са монтирани стълбовете, ямите трябва да са с 20 сантиметра по-широки. Преди да излеете в ямите под стълбовете, добавете камък и чакъл и сравнително компактен. При инсталиране на наклон основните стълбове трябва да са добре подравнени, така че да стоят хоризонтално и в една линия. Попълнете опорите само след внимателно подравняване.

Когато монтирате листове от велпапе, уверете се, че трупите са фиксирани на същото разстояние. Листовете са обвити и с достатъчен брой точки за закрепване, тъй като оградата ще бъде на хълм, където може да има силни пориви на вятъра.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...