Публикувано в Ограда от велпапе

Как да ремонтирате ограда от велпапе Любими

поправете оградата от велпапе поправете оградата от велпапе

Ограда, изработена от велпапе, е надеждна и издръжлива конструкция. Но нищо не трае вечно и въпросът е как да поправите ограда от професионална настилка със собствените си ръцечесто се сблъсква със собствениците на собствените си сайтове.

По този въпрос, главното е да не се отлага рафта, дори и значителни неизправности в оградата значително да намалят експлоатационния живот оградата, Причините за ремонта са различни - това е промяна в състоянието на почвата под оградата, отделни трупи или стълбове могат да станат неизползваеми, както и използването на нискокачествен материал по време на строителството.

По-малко проблеми, ако видите, че опорният стълб е износен или лоши винтове в оградата, всичко това може просто да бъде заменено. По-лошото е, че ако има проблеми с почвата, тогава ще е необходимо да се инсталира задна вода, а това е проблем. Особени трудности възникват, когато е необходимо да се подменят цели секции и носещи конструкции. В тези случаи не всеки може да се справи сам, за качествен ремонт е по-добре да поканите опитни специалисти.

Ясен знак за неизправност на оградата е корозията и изкривяването на стълбовете. Преди да продължите с ремонта, е необходимо да разберете причината за провисването на профилираните листове и проявата на ръжда. Ако веднага е невъзможно да се извърши допълнително бетониране, за да се елиминира отклонението, щанга се приковава към щтакетин и се опира с Т-образна греда. Подравнете стълбовете, когато земята изсъхне. Тогава те вече извършват ремонтни дейности, бетониране, подмяна на изоставане, за които ще е необходимо напълно да се премахне секцията на оградата.

Ако на профилирания лист се е появила ръжда, трябва да се вземат спешни мерки. Напълно почистете това място, обезмаслете с ацетон или разтворител и разлейте в два до три слоя. Листът бързо започва да ръждясва на места, където са използвани нискокачествени самонарезни винтове или е имало някакви механични повреди, те трябва да бъдат инспектирани на първо място и, ако е необходимо, да се извършат горните мерки.

Постоянната поддръжка на оградата не е необходима, но няма да е излишно периодично да се проверява. Дефекти, открити навреме и бързото им отстраняване ще удължат живота на вашата ограда в продължение на много години.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...