Публикувано в Ограда от велпапе

Ограда от велпапе без основа Любими

Как да направите ограда от велпапе Как да направите ограда от велпапе

Оградата от велпапе днес се счита за най-практичната и затова има такава популярност. Но колко силно ще бъде, ако не запълните основата и как да направите ограда от велпапе със собствените си ръце само на опорни стълбове?

Опцията, когато няма основа, се използва доста често. Този метод опростява и ускорява монтажа на ограда, а също така спестява пари на бетон. Разбира се, с основата оградата ще бъде по-здрава и ще изглежда по-солидна, но обстоятелствата са различни и можете да направите красива и евтина ограда от велпапе само на опорни стълбове.

Тук по принцип всичко зависи от терена, така че преди да решите кой начин да инсталирате оградата, е по-добре да се консултирате със специалисти. Ако има разлики във височината на площадката, наличието на водниста почва и това е открита зона, където има силен вятър, тогава основата все още трябва да се установи.

Ако теренът позволява, тогава можете да поставите ограда без основа. Работата започва с инсталирането на стълбове. Най-добрият вариант е профилна тръба с диаметър 100 мм и съответната височина, в зависимост от височината на оградата. Дупката в горната част обикновено се вари, за да не попадне вода.

Под стълбовете копаят дупки с дълбочина до един и половина метра (за предпочитане с бормашина). Ако оградата е планирана да бъде висока, тогава полюсите трябва да бъдат заровени по-дълбоко.
Дъното трябва да бъде покрито с едър чакъл (дебелина около 20 сантиметра) или с натрошена тухла. Тогава се монтират стълбовете, които трябва да бъдат изравнени с отвес.
Подпората се излива с цимент, закрепена с временни опори. Докосването на стълбовете и правенето на нещо с тях в продължение на три дни не се препоръчва, докато циментът не се втвърди напълно.

След това инсталирайте напречните трупи, които могат да бъдат направени от профилирана тръба или дървена греда. Тръбата, разбира се, е за предпочитане. Броят на изоставанията също зависи от височината на оградата. На височина до два метра обикновено са достатъчни две лагове, ако са по-високи, трябва да се монтират три броя. Лагите се закрепват чрез заваряване и ако направите непрекъсната ограда, така че опорните стълбове да не се виждат, тогава те трябва да бъдат заварени отвън, а ако педите не са твърди, тогава в центъра на опорите.

Можем да кажем, че оградите от велпапе днес са почти извън конкуренцията. Ако оградата е инсталирана без основа и със собствените си ръце, тогава това ще струва сравнително евтино. И ако изберете съотношението цена - качество, настилка, един от най-добрите варианти.

Други материали в тази категория: Проектиране на основата за гофрирана ограда »

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...