Публикувано в Тухлена ограда

Как да поправите тухлена ограда със собствените си ръце Любими

Как да ремонтирате тухлена ограда Как да ремонтирате тухлена ограда

Тухлена ограда - конструкцията е доста силна и явлението повреди се среща доста рядко. Причините обикновено се крият в недостатъците на началния етап на строителството, които в крайна сметка излизат. Тогава възниква въпросът, как да ремонтирате тухлена оградабез да се разрушава цялата зидария.

Тухлената ограда по принцип е проектирана за 25 години служба, разбира се, ако е изградена в съответствие с всички технологии. Но дори такъв материал остарява, от въздействието на външната среда тухлата се влошава и се покрива с пукнатини. Излагане и външни натоварвания. Пукнатини, които се появяват на повърхността, това е първият признак на проблем с нарушение в здравината на оградата. Обикновено пукнатините не са големи и не се увеличават с течение на времето, но ситуациите са различни и ако става въпрос за конкретно натоварване, което отива в определена зона, пукнатината ще се разшири и тогава пълният ремонт не може да бъде освободен.

Преди да се пристъпи към отстраняване на този дефект, е необходимо да се огледа цялата ограда, за да се открият други пукнатини. Открити пукнатини за маркиране на покритие с тънък слой хоросан. След 5-6 дни провеждайте повторна проверка, ако хоросанът на място не се разруши, тогава пукнатината се появи в резултат на стареене на тухлата и не се изискват големи ремонти на това място. По-лошото е, че ако в разтвора се появят пукнатини, това означава, че оградата продължава да се руши и са необходими спешни ремонти.

За да се реши проблема, е необходимо да се разбере защо разрушаването се случва и да се намери мястото на най-голям стрес, тоест на кое място е най-големият товар на оградата. Само след изясняване на този проблем е възможно да започнете инсталирането на метален прът, който ще поддържа конструкцията. След фиксиране на пръта в повредената зидария, запечатайте повредената зона.

Металното омрежване няма да реши проблема, а само ще спре процеса на унищожаване, следователно е необходимо да се елиминира причината за прекомерното натоварване.
За да затворите големи пукнатини и да спрете по-нататъшното разрушаване, ще е необходима намеса в структурата на оградата. За да направите това, перфораторът пробива технологични отвори в зидарията, където е поставена тръба, през която ще е необходимо да се изпомпва циментова замазка. Ако пукнатината е повече от сантиметър, тогава тя трябва да бъде разширена, почистена и заменена с повредени тухли.
С голяма продължителност на пукнатина се използва специална ключалка, направена от профил или стоманена лента, която се фиксира към оградата с дюбели.

За да се държи дюбела здраво в тухлата, той се клинира, тоест между дюбела и тухлата се поставят дървени ленти. Този метод ще реши проблема за известно време, но оградатаРазбира се, че ще е грозно. Ето защо, ако естетическата страна на въпроса е основна за собствениците, ще бъде необходимо частично да се замени зидарията.

По принцип преместването е същото като обикновеното зидане. Разликата е, че преди да започнете работа, ще трябва да използвате напречните греди или гредите, за да укрепите частта от оградата, разположена по-горе. За да може демонтажът да бъде частично разглобен, оградата ще остане стабилна.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...