Публикувано в Тухлена ограда

Как да ремонтирате основата на тухлена ограда Любими

Как да ремонтирате тухлена основа Как да ремонтирате тухлена основа

Тухленото ограждане е солидна конструкция и конструкцията му не е евтина. Но дори такъв надежден дизайн понякога причинява щети. Причините са различни, но най-сериозното може да създаде тухлена оградна основа.

Свиването на основата дава деформация, появяват се пукнатини, които се разширяват с времето и могат да доведат, ако не до пълно унищожаване на оградата, то до неестетичен вид.

Причините за свиване са повече от достатъчни, но най-вече това са:

  • некачествено запълване;
  • нарушение на технологията по време на строителството;
  • нискокачествен дренаж или пълното му отсъствие;
  • неправилно изчислена дълбочина за основата;
  • недостатъчна ширина;
  • не изчислена степен на замръзване на основата по време на силни студове;
  • не е направен субстрат от пясък и чакъл;

 

Като цяло причините могат да бъдат различни, но резултатът винаги е един и същ - пукнатини. Местоположението на дефекта в основата не е трудно да се намери, защото оградата ще се огъне. За да определите проблемната област по-точно, можете да използвате нивото.

Как да отстраним този проблем? Най-вероятно по какъвто и да е начин, в смисъл, че ако основата има многобройни дефекти, не е целесъобразно да я поправите, тя все пак ще бъде постепенно унищожена. Така че, най-вероятно, ще трябва да направите нова зидария, да запълните основата, тоест всъщност да изградите нова ограда.

Като временна поддръжка можете да използвате купчини, или по-скоро техния аналог за този случай. Необходимо е да заварите U-образната рамка от канала, чиято равна част ще бъде опората на основата, станала неизползваема с помощта на спирачката на долния ръб в земята. Опорите трябва да са дълги поне двадесет сантиметра. Ясно е, че това не решава проблема, но свиването ще се забави значително.
Изливането на бетон няма да даде никакъв резултат, най-вероятно ще бъде още по-лошо, тъй като в структурата възниква резонанс и натоварването се преразпределя към и без това слабата основа, което само ще ускори свиването.

Следователно изливането на основата по време на изграждането на тухлена ограда е много важен етап. Ако самата зидария може да бъде ремонтирана, тогава в случай на основата ще бъде много скъпо, по-евтино е да се изгради нова ограда.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...