Публикувано в Тухлена ограда

Защо тухлена ограда се руши Любими

Причините за унищожаването на тухли Причините за унищожаването на тухли

Тухлените огради са надеждни конструкции и тяхното увреждане, рядко явление. Причините за унищожаването на тухлена зидария има различни и най-често това е неправилно установена основа или нарушение на технологията в началния етап на строителството.

Тухлените огради се изграждат с очакване от 20 до 30 години експлоатация, но този материал също остарява и с времето става неизползваем. Метеорологични условия, валежи - всичко това активно влияе върху тухлената конструкция и води до появата на малки пукнатини.
Сериозните нарушения на здравината на стената се обозначават с появяващи се пукнатини, които с течение на времето се увеличават.

Помислете за основните причини, които водят до деформация:
Проникване на влага в строителния материал. В резултат на това се образуват пори и микропукнатини, което от своя страна отслабва цялата структура и провокира допълнителни щети.

Нарушение на строителната технология, когато в конструкцията са използвани различни марки и видове тухли. Например бяха положени обикновени и кухи тухли, които имат различни характеристики, а също така използваха материал, предназначен за други климатични условия и нестабилни към ниски температури.

Основата не е била хидроизолирана правилно, което дава възможност водата да влиза в тухлената конструкция и това може да провокира появата на микропукнатини.

Фундаментът не е достатъчно развит, тоест степента на замръзване е изчислена неправилно, положена е слаба основа, която не съответства на товара и не е положен достатъчен слой пясък и чакълен субстрат.

Всички тези причини водят до постепенното унищожаване на тухлената ограда и необходимостта от нейния ремонт, а този процес не е лесен и изисква много труд. Но все пак искам да отбележа, че въпреки че е трудно да се възстанови тухлена ограда, все пак е по-добре от пълната подмяна на зидарията.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...