Публикувано в Тухлена ограда

Как да направите ограда от тухла и велпапе Любими

Тухлена и гофрирана ограда Тухлена и гофрирана ограда

Сред разнообразието от различни огради се откроява комбинирана ограда от тухла и велпапе, Такава структура има предимство, както в естетическо отношение, така и в простотата и надеждността на конструкцията. Основите и опорните стълбове на такава ограда са направени от тухла, а педите са монтирани от велпапе.

Основното предимство на комбинираното оградата в дълголетието си, можете да разчитате на тридесет години, ако сте гофрирани с полимерен слой и сте направили правилното полагане. Оградата има добра звукоизолация, устойчива е на капризите на времето и като цяло изглежда солидна.

Изграждането на комбинирана ограда няма да е евтино, имате нужда от солидна основа, тухлена зидария, а за предната част е по-добре да използвате декоративна тухла, заваряване, накратко, ще трябва да харчите пари. Но в края на краищата, такава ограда се изгражда не за година, а за десетки години, и ако вземете добра тухла с красиви нюанси, изберете добра цветова палитра за велпапе, няма да е нужно да съжалявате за разходите.

Етапи на изграждането на комбинираната ограда:

  • земни работи и подготовка на кофраж;
  • монтаж на рамката;
  • изграждането на тухлени стълбове;
  • монтаж на конструкция и монтаж на педя;
  • монтаж на метални капачки върху тухлени стълбове.

 

Ще ви трябва отвес, лента, ниво, лопата и щик лопата. Както и ръчна бормашина, скрап, кувалда, заваръчна машина, шлайф, отвертка. Може и нещо друго, може би бетонен смесител, ако оградата е планирана да бъде мащабна, но не можете да направите без горното.

Изграждането на комбинирана ограда, направена от велпапе и тухла, започва с изкопаването на окоп под основата с дълбочина 80 см. На местата на бъдещите опори трябва да пробиете дупки на един и половина метра, да запълнете дъното с пясък или малък чакъл и да го уплътните. След това в тези кладенци се вкарват тръби и се закрепват с опори. Кофражът е направен от дъска с половин кант и закрепен с дървени облицовки и парчета тухла.

Когато всички са се подготвили, изравниха постовете, можете да излеете бетонна смес. Ширината на основата се извършва в зависимост от дебелината на опорните стълбове, с цел спестяване на педя може да се направи вече. Вярно, това ще отнеме повече време, тъй като ще трябва да направите сложен кофраж и да инсталирате допълнителни панели, но след това ще похарчите по-малко решение.

Необходими са четири дни за втвърдяване на основата, така че бетонът да се захване равномерно, можете да го покриете с пластмасова обвивка. При добро, топло време, събличане може да се извърши след седмица. Рамката на профилите се закрепва чрез заваряване.
Металните стълбове са положени с тухлена зидария. В този случай няма нужда да бързате, по-добре е да лежите 40-60 см на ден. За да не се деформира тухлата и да не се срути, върху стълбовете на тухлите се монтират метални капачки.
Листовете от велпапе са фиксирани към напълно завършена рамка с самонарезни винтове на гумени уплътнения, припокриващи се с нарастване на една вълна.

Когато оградата е готова, основата и стълбовете все още са облицовани с декоративен камък и светлините са монтирани на стълбове, но дизайн, това е друга тема, как да украсите комбинирана ограда, има много опции.

Други материали в тази категория: Как да изградим тухлени стълбове за оградата "

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...