Публикувано в Тухлена ограда

Правим тухлена ограда. Материал, основа, зидария Любими

тухлена ограда конструкция тухлена ограда конструкция

Не можете да опишете всички предимства на тухлена ограда, всеки знае, че тухлата е надежден и издръжлив материал. Такава ограда е солидна, елитна и красива. Разбира се, изграждането на тухлена ограда не е евтин вариант, особено ако използвате декоративни материали и ковани елементи, Но такава ограда е изградена на "век", така че разходите са доста пропорционални на резултата.


 Предимството на тухлена ограда

От много години тухлените огради се използват като огради за селски къщи и летни къщи. И въпреки че днес има голям брой по-евтини и по-практични материали, много хора все още предпочитат тухлени огради. Тухлените конструкции са устойчиви на климатични условия и външни повреди, трайни и пожароустойчиви. Това е отлична защита срещу вятър, тъй като дори тънката зидария в една тухла може да издържи на вятъра до 20 м / сек. Но тук истината много зависи от височината на оградата, така че за двуметрова ограда и по-високо, полагането в две тухли е необходимо, тогава оградата може да издържи на добър ураган.
Днес рядко се изграждат масивни тухлени огради, като се предпочитат комбинирани конструкции с коване, велпапе или дори елементи от поликарбонат. Предимството на тухлена ограда е, че тя се комбинира красиво с други материали и видове облицовки.

 

Тухлена ограда

Изграждането на тухлена ограда включва поредица от последователни действия, Това и изборът на качествен материал, дизайн чертеж, изливане на основата и зидарията. Също така, преди да започнете строителството, е необходимо да се погрижите за необходимия инструмент:

 • контейнер за смесване на бетон или ако има възможност за бетонен смесител;
 • шлайф за бетон;
 • средно мистрия;
 • лента и ниво на конструкция;
 • шнур, чук, лопата, кофи.

Изчисляване на количеството и избор на материал

 

По принцип може да се изгради ограда от всяка тухла. По принцип цената на оградата ще зависи от това. Просто трябва поне да имате представа какви са тухлите и техните характеристики. В зависимост от плановете си можете да си купите облицовъчна тухла, тогава не е необходимо да се измазва. Разбира се, не можете да измажете червената тухла, ако имате такава дизайнерска идея, но тогава тя ще бъде унищожена по-бързо. Ако се съсредоточите върху дългосрочното ограждане, можете да закупите устойчиви на замръзване или огнеупорни тухли.

Количеството материал зависи от височината и дебелината на бъдещата ограда, Обикновено зидарията се извършва под една и половина тухли, тази дебелина е подходяща за триметрова ограда. Ако планираната ограда ще изпълнява само декоративни функции, тогава дебелината на тухления под е достатъчна. Изчислението не е трудно за производство, се използват 100 тухли на метър единична зидария и 200 двойни.

Също така е необходимо предварително да се подготви целият материал за основата и зидарията. Това е цимент, армировка, пясък, чакъл. Още по-лесно е да си купите готово решение.

Тухлен ограден дизайн

 

Основата на вашия проект е качествена рисунка. Не всеки обръща внимание на това, като предпочита да прави с изчисления на очите. В резултат на товапланът това води до ненужни материали и време. Ето защо, преди да се проектира, е необходимо да се извършат всички измервания на земята. Това ще даде възможност за правилно изчисляване на материала и предотвратяване на грешки по време на строителството.

В плана е необходимо да се отбележи къде ще бъдат разположени постовете, да се отбележат всички нередности на сайта, това ще е необходимо за изчисляване на основата.Тъй като на места на разлики може да се наложи да направите промени в структурата на лентовата основа.
След това с помощта на колове, шнур и лента е необходимо да се маркира на земята. Важно е правилно да маркирате ъглите на оградата, те трябва да са прави. Периодът между оперните стълбове зависи от дебелината на ограждащата зидария и варира от 2,5 до 6 метра.

Изграждане на основи

 

Ивичната основа, която е най-често срещана, се издига на равна основа., При наличие на разлики и лентова основа за тухлена оградазначителните нередности са по-подходящи за колонна основа. Ширината на основата за оградата се определя от параметрите на оградата, тоест:

 • височини на стените;
 • вид зидария;
 • видове и характеристики на тухли.

 

Първият етап на работа е подготовката на окопа, При използване на оборудване (багер) е особено необходимо да се следи подготовката на основата на изкопа и да се отстранят всички неравности ръчно. След това поставете дренажния слой - изсипете пясък и чакъл в долната част на изкопа, изсипете и уплътнете. Изкопът в дълбочина трябва да бъде не по-малко от половин метър.

Ако има наклон, кофражът се използва за изравняване, Укрепването се полага в изкоп, който вече е наполовина излят с бетон, а след това останалата част от него се пълни.

Трябва да се гарантира, че в излятата бетонна маса не остават празнини., Защо е необходимо да го плеснем с метален прът.
Когато основата е готова, тя трябва да бъде покрита и поддържана в продължение на 6 до 8 дни, докато придобие здравина.
След това третирайте с хидроизолиращо вещество. За да се сведе до минимум ефектът от влагата от почвата, се препоръчва да се прибегне до помощта на акваизол.

Зидария и мазилка

зидария

 

Последният етап от строителството е зидане, Има различни начини на полагане, традиционният за оградата е едноредово полагане, въпреки че днес мнозина прибягват до комбинирано или ажурно полагане, което, разбира се, изглежда по-естетически. В работата основното е да следвате последователността и да наблюдавате обличането на шевовете.
Препоръчително е да направите всичко в тази последователност:

 • поставете няколко реда върху основата;
 • за фиксиране на поръчки по ъглите с нокти;
 • нанесете разтвора, почистване на излишъка с мистрия;
 • следващият ред намокрени тухли се полага отгоре.

 

За да поддържате нивото на зидарията, можете да направите дървена рамка или просто да издърпате шнура (канапа).
Не забравяйте да премахнете излишния разтвор и внимателно го изравнете. Когато зидарията е напълно завършена, не забравяйте да обработите шевовете със защитно съединение.

 

Ако ще измажете оградата, тогава трябва да направите следното:

 • навлажнете тухлена стена;
 • нанесете мазилка 10 - 15 мм:
 • изчакайте един час, докато изсъхне;
 • с остър ръб за подравняване на нанесения слой мазилка;
 • за да няма повече пукнатини, навлажнете мазилката в продължение на два дни;
 • в края обработете намокрената повърхност със специална ренде.
Други материали в тази категория: „Как да поправим основата на тухлена ограда

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...