Публикувано в Тухлена ограда

Как да изградите тухлена ограда Любими

Как да направите тухлена ограда Как да направите тухлена ограда

Тухлената ограда е надеждна и красива, макар и не евтина. Можете да намалите разходите, ако сами се включите в изграждането на огради. но изгради тухлена ограда със собствените си ръце около целия сайт, не всеки може да си позволи. Най-често тухлата се използва само при изграждането на предната част на оградата.

Предимствата на тухлата оградата могат да бъдат изброени за дълго време. Това е надеждна и трайна конструкция, проектирана в продължение на много години. А използването на декоративна тухла придава на оградата много привлекателен външен вид.

Разбира се, сами да изградите тухлена ограда, без участието на специалисти, не е лесно и ще ви отнеме много време, но е реално. Всичко трябва да се прави последователно. Първо изберете материала, след това изчислете количеството, маркирайте площта, поставете основата и подредете зидарията.

Основата за дълбочината ограда трябва да бъде същата като основата в близост до къщата. Или поне не по-малко от 80 см. Ширина приблизително 30 см. Там, където ще има колони, разбира се, по-широки. Полагаме дъното на изкопа с тухла и армировка, използвайки плетена тел.

Местата, където ще бъдат разположени портата и портата също трябва да бъдат разгледани. Тухлените стълбове на това място трябва да бъдат укрепени, тъй като те ще имат основния товар. За тези цели най-подходящи са стоманените канали с поне 160 мм. След като всичко е готово, напълнете изкопа с бетон.

Тъй като основата се втвърдява, ние изграждаме мазе. Тук трябва да обърнете внимание на хидроизолацията. За надеждност е по-добре да го поставите на две места, върху бетон и цокъл. Можете да използвате покривен материал или други опции, изграждането на щората ще служи като добра защита. За да защитите тухлената ограда отгоре, тя е покрита с декоративен метален покрив с ширина 50 мм.
За да бъдат полюсите надеждни, под тях се прави армировъчна рамка.

Преди да издигнете зидарията, по-добре е да намокрите тухлата, това ще допринесе за по-добро сцепление с оградата. По време на строителството обикновено се използва зидария в един ред, но ако планирате височината на оградата над два метра, тогава за стабилност е по-добре да поставите тухлата на два реда. Използвайте опънат канап, следете нивото на стайлинг. Когато тухлата е положена, обработете ставите със защитно съединение.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...