Как да направите ограда от сайдинг

Как да изградите ограда от сайдинг Как да изградите ограда от сайдинг

Има много видове материали, които се използват за изграждането на огради. Но има материал - сайдинг, който може да се каже, че е идеален за всеки повод. Ограда за сайдинг Тя включва всички характеристики и положителни качества, които са необходими за красива и надеждна ограда.

Измислени сайдинг панели за фасади преди половин век. Виниловият строителен материал, от който са изработени, отговаря на всички изисквания на външната облицовка при най-неблагоприятните метеорологични условия. Не се интересува от топлина, студ, висока влажност и други влияния на околната среда. Поради това той започна да се използва навсякъде за изграждането на огради.
Освен това работата с сайдинг е удоволствие. Материалът е лек и лесен за обработка, богата гама от цветове, няма проблем с избора на материал за монтаж.

Сайдингът може да бъде от няколко вида. Това са дървени панели, винил сайдинг, PVC, метал и цимент. Всички тези видове имат свои собствени характеристики, но са чудесни за изграждане на огради. Когато избирате сайдинг за ограда, консултирайте се с магазина за наличието на закрепващ материал, който сега е много, от различни видове крепежни елементи за опорни стълбове.

Монтирането на оградата от сайдинг, въпреки че има някои специфики, не се различава коренно от конструкцията на други видове огради.

Първо се извършва маркиране и се посочва местоположението на постовете. Ако оградата е планирана едностранна и само с хоризонтално разположение на панелите, тогава разстоянието между опорите не трябва да надвишава два метра. За двустранни огради могат да бъдат направени педя и четири метра.

След това инсталирайте стълбовете, чийто размер трябва да се изчисли на мястото, за да закрепите винтовете за хоризонтални релси.

Когато инсталирането на опори приключи, трябва правилно да изчислите как да поправите същите тези водачи. Изчислението отчита ширината на сайдинга. Например, при височина на оградата от два метра и ширина на панела от 20 сантиметра, броят на хоризонталните нива ще бъде максимум десет. Като се припокрие 5 сантиметра, броят на нивата ще се увеличи до тринадесет.
Панелите са прикрепени, припокриващи се от дъното. Ако оградата е двустранна, тогава опитайте да запазите разстоянието между страните 20 сантиметра, тоест ширината на панела за сайдинг. Тогава ще бъде възможно да затворите горната част с един панел.

При монтажа трябва да се обърне специално внимание на стълбовете, така че те да бъдат изкопани с 40 сантиметра по-ниски, отколкото земята замръзва. Това ще предпази оградата от възможни изкривявания. За да направите това, изсипете чакъл и пясък в ямите под стълбовете, а също така помислете за дренажна система, за да не се натрупва вода на това място.

Внимавайте и влагата да не попадне вътре в опорните стълбове; инсталирайте защитни капачки върху тях.
Почти всички видове сайдинг са подходящи за ограждане, но преди да купите е препоръчително да се запознаете с характеристиките на всеки от тях. По принцип можете да се съсредоточите върху цената. Колкото по-скъп е материалът, толкова по-добро качество.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...