Как да направите PVC ограда

PVC ограда PVC ограда

Използването на пластмаса при изграждането на огради е доста нова тема, но собствениците на парцелите вече оцениха предимството на този материал. Нека да разгледаме как да направите ограда от пластмаса и разберете защо той спечели такава популярност.

Основното предимство на PVC е неговата устойчивост на влиянието на околната среда. Температурните крайности и климатичните условия не влияят на експлоатационните характеристики на този материал. Пластмасата има добра устойчивост на удар и огнеустойчивост, много е лека и няма нужда постоянно да се грижите за нея.

производство огради направени от PVC подобно на пускането на пластмасови прозорци, технологията е същата. Тъй като теглото на конструкцията е малко, тя може да се инсталира без проблеми навсякъде. Пластмасата е издръжлив материал, така че можете да очаквате оградата да издържи 50 години. Оградата е много лесна за сглобяване, защото е разделена на секции, които са сглобени като дизайнер.

Преди да инсталирате оградата, е необходимо да маркирате мястото, използвайте колчетата, за да посочите мястото на бъдещите опорни стълбове и да посочите къде ще бъде портата и портата. След като подготвите мястото, е необходимо да пробиете дупки с дълбочина до 80 сантиметра, колоната трябва да бъде в земята на една четвърт от височината. Ако сайтът не е равномерен, тогава разликите във височината трябва да бъдат на секции, без изкривявания.

Стълбовете могат да бъдат монтирани по различни начини, в зависимост от височината на оградата. Ако оградата не е планирана да бъде висока, опорните колони могат просто да бъдат монтирани в отвора, покрити с чакъл и уплътнени, или отгоре може да се добави малко решение. Правят това, ако не планират да експлоатират оградата за дълъг период, тогава тя може бързо да бъде премахната и преместена. При задълбочена инсталация за дълъг период, разбира се, стълбовете трябва да се циментират, но е по-добре да направите това след сглобяването на секциите. Само първият стълб, върху който ще бъде ориентирана цялата ограда, може да бъде здраво фиксиран.

Секциите се сглобяват последователно. В началото долният лаг се вкарва в специална ключалка. След това поставете секционния панел в жлеба и закрепете горната напречна греда отгоре. След това педя се изравнява и колоната може да бъде неподвижно фиксирана. В случай че има разлики, трябва да инсталирате допълнителна колона и така да правите през цялото изкачване. Разбира се, разходите ще се увеличат, но външният вид на оградата ще спечели.

Ако пластмасовата ограда е висока и голяма, се използват други методи за закрепване - нитове, скоби и винтове, но същността на самия монтаж остава същата. Основното е да се поддържат прави линии и да се предотвратят изкривявания, тогава оградата ще изглежда спретнато и солидно.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...