Как да направите ограда от поликарбонат

клетъчни огради от поликарбонат клетъчни огради от поликарбонат

Ограда, изработена от необичаен материал - клетъчен поликарбонат, не е толкова рядка днес. Този полупрозрачен материал може да се намери в офис сгради, образователни институции и на охранявани паркинги, но днес той набира популярност в частния сектор. Факт е, че направете ограда от поликарбонат не е трудно да се изгради, не са необходими специални умения за това.

Поликарбонатната ограда има много предимства и основната й характеристика е, че тя предава светлина, а в същото време е невъзможно да се разгледа какво се случва зад оградата. Но това далеч не е всичко. Материалът е устойчив на температурни промени, издържа на големи натоварвания и може да приеме желаната форма. Поликарбонатната ограда практически не изисква поддръжка, достатъчно е само периодично да я измивате с вода. И въпреки това, благодарение на клетъчната си структура, материалът перфектно абсорбира уличния шум. Зад такава ограда, дори близо до натоварена магистрала, ще се чувствате комфортно. В комбинация с метална ограда, изработена от художествено коване, поликарбонатът изглежда много естетически приятен и модерен.

Атрактивността на такава ограда е, че тя може да бъде направена независимо. Много е лек, не е труден за транспортиране и лесен за инсталиране. Необходимо е само да изберете какво да прикачите.
Разбира се, има някои негативни аспекти, макар и поликарбонат и издръжлив материал, но все пак, не е желязо или тухла, ако в него попадне тежък предмет, оградата ще пострада. Той също така изисква силен метален монтаж, иначе ще доведе от вятъра. Е, цената на ограда, изработена от клетъчен поликарбонат, може да се счита за недостатък, въпреки че самият материал не е много скъп. Но в комбинация с характеристиките на закопчаването и художественото коване може да излезе малко скъпо.

Самата инсталация оградата не е сложно. Подсилена лентова основа, опорни стълбове - всичко е направено, както за конвенционална кована ограда. Цялата трудност е да направите метална рамка за листове, да пробиете поликарбонат и внимателно да я прикрепите към рамката. Не е необходимо материалът да бъде боядисан или обработен с нещо, той вече е готов за употреба. Важно е само да направите правилното изчисление, както общото количество материал, така и размера на всеки лист.

Поликарбонатът е прикрепен по различни начини, в зависимост от плана на оградата. Обикновено прости винтове, но ако е необходимо, можете да използвате лепило, нитове или болтове. Дупките трябва да са не по-близо от 4 сантиметра до ръба на листа.
Необходимо е панелите да бъдат здраво притиснати към основата, така че закрепванията трябва да са на едно и също ниво, а пробиването между усилвателите. Плочите са монтирани вертикално по протежение на укрепващите елементи и са затворени отгоре с уплътнител или тапа. След закрепването, мрежата не трябва да се движи. Дупките в поликарбонат трябва да се направят малко повече, тъй като по време на пробиване той се разширява малко, а когато се охлади, се свива и дупката може да бъде по-малка от планираната.

Друг важен момент е запечатването. Запечатайте чаршафите отгоре с алуминиева лента и ги перфорирайте отдолу, така че водата да се оттича свободно, а прахът и мръсотията да не попаднат вътре.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...