Как да си направим лозова ограда

как да направите решетка от лоза как да направите решетка от лоза

Днес строга тухла огради и практична ограда от велпапе може да се види почти във всеки дом. Но мнозина искат нещо необичайно и естествено. Ето защо, помислете за въпроса как да направите ограда от лоза го направете сами, не можете да си представите нещо по-естествено и хармонично за провинцията.

За да създадем ограда от клонки, се нуждаем от пръти и колове. Най-подходящи върба или лешникова лоза. Ако наблизо няма такива растения, тогава клони от овощни дървета, отсечени, ще направят, те могат да се съхраняват дълго време. За да могат клоните да са гъвкави и подходящи за тъкане, те трябва да бъдат добре напоени.

Коловете също се събират предварително и се третират с антисептик, защото основният проблем на дървените колове е тяхната чупливост. Те трябва да бъдат избрани с дебелина най-малко 6 см. Разбира се, могат да се използват и метални стълбове, но това е скъпо и не съответства съвсем на общата концепция на този тип ограда. За да запазите колове по-дълго, е по-добре да замените почвата в ямата с пясък на местата на тяхното инсталиране.

Тъкаме ограда, като се започне от долния ред. Тънката част на клона трябва да се увие около кладата, така че „осемте“ да се окажат. За да се получи гладко, горните части на коловете са най-добре закрепени към щангата. Когато тъчете, уверете се, че краищата на прътите са от вътрешната страна на оградата. За надеждност закрепете краищата на прътите с тел и просто изрежете краищата. Не можете да отрежете само краищата на последния ред, внимателно ги подредете в средата.

Има обаче и други видове тъкане. Например - вертикална, въпреки че не се различава много, просто допълнително се закрепват хоризонтални лози и в нея са вплетени вертикални пръти.

Когато оградата на лозата е готова, тя може да бъде лакирана, оцветена, за да имитира други видове дърво.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...