Как да направите ограда от тръстика

Ограда от тръстика Ограда от тръстика

Трябва да изградите ограда, но няма пари? Така че това не е проблем, в природата има много материали, които могат да се използват. Вземете например тръстика. Как сами да направите ограда от тръстикане е най-трудният въпрос.

Основното е, че материалът ще струва безплатно и в същото време можете да се преструвате, че не става въпрос за пари, а просто сте страхотен оригинал. Оградата от тръстика - изглежда впечатляващо, поне изглежда по-добре, отколкото дребен от клони. Стръковете на тръстика достигат височина повече от два метра, така че можете да изградите ограда над човешката височина.

Стъблата достигат максималната си височина през октомври, през този период и тръстиките трябва да бъдат събрани. Най-простата технология за направа на ограда, като се използва специална работна маса. По принцип направете маса с дължина около два метра, след това плетете тръстики, тел или въже, няма значение, че дебелината на постелката е 20 - 25 сантиметра и поставете плосък товар отгоре. Мястото, където ще бъде плетено, не е необходимо да се натиска. Плетете на стъпки от 15 сантиметра (точно как се плете метлата). За да се предотврати разпадането на постелката, трябва да има две или повече линии на фърмуер, които обикновено се правят на 4-5 места. Краищата на жицата или канапа са внимателно фиксирани в краищата. Ширината на постелката трябва да е наполовина колкото височината. Когато напълнете ръката си, ще нитнете такива рогозки за 10 минути.

Можете да го направите още по-просто - завържете тръстиките в снопове, наполовина и завържете с други снопове. След това просто прикрепете към рамката от дърво. Ще се окаже не толкова точно, но надеждно.

Но тръстиковата ограда има много съществен недостатък, тя гори много добре. Причината за пожара може да бъде каквото и да е, дори лошо гашена цигара. Следователно, ще ви е необходима импрегнация с огън, разбира се, ще трябва, ще се похарчи малко, а екологичността на шлаката ще пострада, но вие сами разбирате безопасността на първо място.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...