Как да направите ограда от бамбук

бамбукова ограда бамбукова ограда

Днес бамбукът вече не е екзотичен материал, както беше преди. Той е широко използван в различни области, както в интериорния интериор, така и в ландшафтен дизайн. Декоративна бамбукова ограда също не е новост, такава ограда често може да се намери в дворовете на селски къщи.

Бамбукът придоби популярност благодарение на своите качества - изключителна здравина и невероятна лекота. И което е важно, това е естествен материал, екологичен и надежден. Напълно възможно е да замените пластмаса с тях, тъй като бамбукът много добре понася влагата, не гние и не се влошава в нашите климатични условия. Бамбуковата ограда може да стои много дълго време, крехките на вид стъбла не могат да бъдат счупени с ръце и трудно да се режат с обикновена ножовка. Освен това се оказа, че бамбукът осигурява добра звукоизолация. В допълнение към бамбука, виниловият сайдинг е добър материал за оградата, не забравяйте да прочетете за това тук

Бамбуковите огради могат да бъдат направени секционни или плътни. Последните са направени от жични стъбла. Въпреки силата си, бамбукът е много гъвкав, така че можете да придадете на оградата всяка конфигурация. Направата на ограда изобщо не е трудна, технологията е достъпна за всички. Само обвързвайки стъблата с тел и им придавайки желаната форма, получавате оригинална ограда, която лесно се сгъва като килим и след това, когато е инсталирана, ролката се разгъва.

Секционните огради също са опростени. Хоризонтални стелажи с отвори се вкарват в стълбовете, в които се поставят стъблата. Те също са фиксирани с тел или друг материал.

Бамбуковите огради могат да бъдат отлична алтернатива на дървена ограда или пластмасова ограда, тъй като тя не е по-ниска по качество на тези материали и може да украси вашия сайт перфектно с декоративен и оригинален вид.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...