Как да си направите евтина ограда в страната

Евтина ограда направи си сам Евтина ограда направи си сам

Ставайки собственик на собствения си парцел, първото нещо, което възниква, е напълно естествено желание да защитите вашия имот. Тогава възниква вторият въпрос - как да направите евтина ограда, В страната има много разходи, а спестяването на разходи тревожи почти всеки предприемач.

Но как да направите красива и надеждна ограда и да спестите пари?
Първо трябва да определите размера, защото цената на оградата ще зависи от това. По принцип тук всичко е ясно, прозрачната ограда е по-евтина от солидната, а високата ограда е по-скъпа от ниската.
Бетонираните или току-що изкопани стълбове ще струват по-малко от изграждането на лентова основа.

По този начин, решавайки размера, ние започваме да избираме материал, който да отговаря на нашите изисквания.
За евтина ограда дървото е много добър вариант. Дървените огради могат да бъдат както стилни, така и красиви. Ако спестите от пълната програма, тогава, разбира се, най-добре е пикета. Тя може да бъде направена от всякаква форма, да изберете оптималното разстояние между shtaketin, дайте желаната конфигурация.

Тригранната ограда ще струва малко повече, но ако летвите са заменени от стълбове, тогава това също е икономичен вариант. Но най-евтината дървена ограда е вата. Разбира се, ще трябва да отделите време за неговото производство, но практически няма нужда да харчите пари, освен за импрегниране, ако не искате да стане неизползваем след няколко месеца.

Ако дървената ограда не пасва, можете да поставите метална. Тук също има възможност за избор на икономични опции. Например мрежеста мрежа. Те се предлагат в различни видове - с полимерно покритие, поцинковано или най-евтиното, изработено от черни метали. Но за последната опция определено ще трябва да купите боя, в противен случай това няма да е спестяване, а празно прехвърляне на пари. Неоцветената метална мрежа ще ръждясва много бързо и ще трябва да купите нова.

От мрежестата мрежа могат да бъдат направени отделни секции, по-красиви и по-надеждни, но този метод е много по-скъп от просто опъната мрежа, тъй като са необходими заваръчна работа и много допълнителен материал.
По-евтината мрежа ще струва гофрирана мрежа, която е направена от преплетена тел, тъй като ще се нуждае от половината повече колони. За такава мрежа полетите могат да се извършват до пет метра, докато за мрежата не повече от три, тъй като мрежата ще провисне.
Те също използват заварена мрежа, тя е много по-лесна за работа, но разбира се, че ще струва повече, но не толкова скъпо, колкото капитална ограда.

Можете да направите евтина ограда от велпапе, но това не е препоръчително, тъй като ако използвате евтин материал (най-тънките гофрирани листове, тръби с малко напречно сечение), това ще се отрази на качеството и в резултат на това, вместо да спестите, може да загубите.

Като цяло, ако заключим, тогава по отношение на цена и качество, най-икономичните са оградите от метални мрежи. При правилна поддръжка те могат да издържат до четиридесет години. Но поради факта, че са прозрачни, тази опция не е подходяща за всички.
След това можете да останете на дървена ограда. Ако те са правилно обработени и постоянно се наблюдават преди монтажа, тогава дървена ограда ще продължи много години.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...