Как да изградите каменна ограда

Каменна ограда от кариери Каменна ограда от кариери

Дребен камък днес е много популярен материал, търсенето на него е голямо, но цената е доста висока. конструкт направете сами каменна оградаРазбира се, възможно е, но това е трудоемко начинание и ще струва не евтино. Но такава ограда ще бъде надеждна и ще има привлекателен външен вид.

За зидарията се използват твърди камъни или парчета с неправилна форма с размер, не повече от 50 сантиметра и тегло до 50 килограма. Естествените камъни могат да бъдат пастелни, тоест да имат две сравнително гладки повърхности, да имат кръгла или неправилна форма. Но днес те често използват изкуствен развалин камък, като по-евтин, който на практика не се различава от естествения камък.

По време на строителството оградата използвайте два вида зидария. В един случай развалинният камък се свързва с хоросан, точно както при полагане на тухли. Обикновено се използват камъни с тегло до тридесет килограма. Ако камъните са големи, перваза се прави. Тоест материалът се разделя на по-малки части и им придава вид на паралелепипед. Рамото се използва за уплътняване на зидарията, а 4,8 килограмов кувалд за цокъл. Те обработват камъни с малък чук (2,3 кг). Полагането се извършва на слоеве с дебелина до 30 см и се извършва с редуващи се лъжици и точкови камъни. Разтворът се излива в образуваните празнини, а големите празнини се запушват с фин камък и също се пълнят с течен разтвор.

Вторият метод е по-прост. Първо се монтират стълбове от каменна кариера, тухла или стоманобетон. Към тях е прикрепена решетъчна рамка. След това полагат бетонната смес с дебелина 20 сантиметра, запълват пространството с развалини камъни и го уплътняват. След кратка почивка, сложете следващия слой. За да направите повърхността гладка, полагането трябва да се извърши в кофража. Трябва да се поставят само обелени камъни, в противен случай адхезията към разтвора няма да бъде силна.

Да се ​​изгради ограда от каменни камъни по този начин е не само по-просто, но и по-икономично. Можете да използвате камъни с различни размери и конфигурации, така че не е нужно да губите време за обработката им и да ги избирате според текстурата. За оградата не се нуждае от основа и най-важното е, че тя може да бъде изградена без специални умения. Разбира се, за решението ще е необходим повече цимент, но поради спестяване на разходи за труд, всичко ще се изплати. В допълнение, такава зидария е по-издръжлива и ще продължи много години.
Все пак конструкцията, ако е необходимо, може да бъде преместена и използвана като подпорни стени в планински пейзаж.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...