Как да инсталирате метална ограда

Как да направите метална ограда Как да направите метална ограда

Днес за изграждане на огради се използват различни материали. Но металните огради все още остават най-популярни. Въпросът е, как да направите метална ограда със собствените си ръце не е толкова сложно. За строителството не се нуждаят от специални умения или професионални знания, като например за изграждането на ограда от камък или тухла.

Трябва да призная, че монтажът на метал оградата, Тя е старателна, но доста разбираема и достъпна. Така че, ако сте избрали този тип ограда, тогава запретнете ръкави и се захващайте за бизнеса.

  • За оградата ще ви трябват опори. Подходящи са метални тръби с диаметър 76 mm или повече.
  • Метални профили за лагове.
  • Листове от велпапе S-8, S-10 или S-21
  • Фиксиращ материал

В началото направете план за периметър, определете портата и портата. Изчисляване на броя на направените тръби, като се започне от портата. След това маркирайте района, разстоянието между стълбовете не надвишава три метра. Като маркирате местата на опорите с колчета, копаете дупки под тях. Дълбочината трябва да се извърши поне метър. След това инсталирайте тръбите и ги излагайте според нивото, не забравяйте да поставите капачка върху тях при дъжд. Напълнете ямите с разтвор.

След няколко дни, когато разтворът напълно се втвърди, пристъпете към затягане на изоставането. С височина на оградата до два метра два са достатъчни и се пресичат. За закрепване е най-добре да използвате заваряване. Ако не е, можете да го прикрепите към скобите, но това ще отнеме повече време и не толкова надеждно.

Когато всички трупи са фиксирани, можете да продължите с инсталирането на велпапе. Ще ви трябват самонарезни винтове (35 мм). Пропуските между опорите трябва да са не повече от 50 сантиметра. За да запазите по-добре велпапето, съединете листовете с припокриване. Също така подгответе боята предварително, защото по време на монтажа все още ще има драскотини и други повреди. За този случай автомобилната боя в кутии е много подходяща.

Има различни видове метални огради, но процесът на монтаж е практически един и същ. Например, ако направите ограда от тяхната мрежа - мрежи, тогава за опорите можете да използвате метални тръби с по-малък диаметър, тъй като windage на такава ограда е по-малко. По-удобно е да закрепите решетката с болтове или върху предварително заварени куки.
По същия начин заварените секционни панели се монтират чрез заваряване или болтове.
В противен случай технологията на инсталиране на оградата не се различава.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...