Как да направите ограда с клинкерни плочки

облицовка фасадна облицовка облицовка фасадна облицовка

Има много начини да направите оградата си красива и привлекателна. Една от тези опции е обърната към фасадата с клинкерни плочки, което ще придаде на оградата индивидуалност и стилен външен вид. Плочките също могат да трансформират старата ограда, което я прави модерна и оригинална.

Предимствата на такава плочка

Клинкерните плочки са направени предимно от естествени материали. За да му придадете красив цвят, добавете естествени багрила или смесете различни видове глина, Понякога, за да добавите блясък с метален блясък, се добавя въглен или метален оксид. Плочките са направени в различни форми, понякога много сложни - улуци, ъгли, свързващи елементи, което го сравнява благоприятно със стандартната керамика.

Клинкерните плочки имат много положителни характеристики. Той е устойчив на замръзване, много издръжлив и има висока износоустойчивост. В допълнение, той има биологична и химическа инертност, устойчив е на ултравиолетово.

Коя плочка да изберете

Различни видове плочки са подходящи както за вътрешна декорация, така и за фасадни работи.
При направата на огради характеристиките на финала могат да се различават, в зависимост от повърхността, върху която ще трябва да се монтира. Но ако спазвате някои изисквания, когато извършвате облицовъчни работи, няма да има трудности.

От голямо значение е подготовката на основата, Тя трябва да е чиста, равномерна и грундирана.

Избираме лепило

Изборът на правилното лепило не е лесна задача, При облицовката на фасадите трябва да се акцентира върху устойчивостта на влага на лепилния състав и неговата устойчивост на замръзване.

Технология за подравняване на шевове

За да изглежда фасадата на оградата привлекателна, е необходимо да се овладее технологията на подравняване на шевовете. За целта използвайте шест милиметров прът от метал. Тухлената облицовка трябва да се извърши по цялата дължина, излагайки пръта по време на прехода към всеки следващ ред.

Инжекционни

Последният щрих е фугирането. Има два начина да направите тази работа. Първият е, когато сместа се нанася с шпатула, след това е необходимо да се изтрие излишната смес, която остава върху плочката. Вторият е с помощта на прът. Тоест след полагане на реда върху сместа се монтира прът и леко се притиска. Докато лепилната маса се захване малко, пръчката се отстранява. Резултатът е равномерен шев и почти не се изисква фугиране.
Преди да нанесете плочката, тя трябва да се навлажни, след това няма да падне.

По принцип клинкерните плочки се полагат лесно, това е неговото предимство. В допълнение, той има дълъг експлоатационен живот, лесно е да се грижи. Основният му недостатък е цената. Клинкерните плочки са много по-скъпи от обикновените плочки и освен това са много крехки. Но тогава вашата ограда ще изглежда много впечатляващо.

Други материали в тази категория: „Ние правим ограда от дървесно-полимерен композит

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...