Ограда от камъни в решетка 78 снимки

Мрежеста каменна ограда Мрежеста каменна ограда

В ОНД има такива райони, изобилието от камъни в почвата на които е просто невероятно огромно, например Карелия.

При обработката на почвата изкоренените камъни от местните жители се трупат около парцелите им, образувайки планини от камъни

Решението, показано на тази снимка, ще помогне на жителите на подобни райони да намерят естетично използване на камъни, лежащи под краката им.

Такава ограда от метална мрежа и камъни, която се нарича габионие отлична алтернатива на каменни и тухлени огради.

 

Какво е габион? Това е прост дизайн, състоящ се от метална мрежа, пълна с натрошен камък, развалини, камъчета, строителен камък и др., В индустриален мащаб габионите се използват главно за укрепване на стените на водните тела и предотвратяване на ерозия на речните брегове. Но днес този уникален дизайн намери по-широко приложение. Те успешно се използват в строителството, по-специално в изграждането на огради, ландшафтен дизайн и чисто декоративни цели.

 

Габион устройство

 

Габионите варират по размер на клетката и геометрична форма, Използват се предимно кутийни конструкции, но има и цилиндрични и плоски.
габионни устройства

 

ние габион

 

Плоски габиони, представлява ниска конструкция от 15 до 30 сантиметра, използвана за укрепване на склоновете и дъното на водните тела.

 

 

 

 

ние габион

 

Цилиндрични габиони използва се за изграждането на основата под вода или където е необходимо да се укрепят неравномерните площи.

 

 

 

 

ние габион

 

Най-често кутия габиони, от които правят различни видове огради, подпорни стени и дори сгради, главно за икономически цели. За производството на метални конструкции се използват стандартни размери с височина 1 метър и 2 широки. Дължината може да бъде произволна и да достигне шест метра. Решетката варира по размер и форма на клетките, обикновено шестоъгълни, които се изработват по мрежестия метод или правоъгълни, направени чрез заваряване.

 

 Монтаж на Gabion

 

Габионната мрежа можете да закупите или направите сами. За инсталиране ще ви е необходим специален телбод, тел, клещи и лом. Свържете конструкцията с помощта на жица за обвързване. По същия начин те свързват кутиите помежду си - тел или спирала. Габионното устройство обикновено се провежда на три етапа. Първо кутията се полага с камък с една трета, след което е необходимо стените да се закрепят с метални вложки. Това е за заварени конструкции, плетени просто изтеглени заедно с тел. След това структурата е напълно запълнена и капакът е фиксиран.

Направи сам инсталация на габион

Също така е важно правилно да разпределите камъните, равномерни и плоски, трябва да бъдат инсталирани в ъглите, по-големи от външната страна, малки и фрагменти в средата. Това е, ако сте загрижени за естетическия вид на габиона.

 

Обърнете особено внимание на монтажа, За мрежа с клетки с диамантена форма се използват такива методи.

диамантена мрежа от гобион
Те са фиксирани със специален телбод с помощта на скоби.
габион монтиране
Втората опция е двойната тел лента
сноп от габионни жици
Заварена телена мрежа с правоъгълни клетки, свързани към спирала.
габион за стена

 

кутия габион

 

Сглобен стандартен габион, За да може конструкцията да е здрава и стабилна, вътре трябва да се монтират метални дистанционери, краищата да са здраво фиксирани.

 

 

 

 

 

Габион ограда

 

Gabion оградата е траен, надежден и атрактивен дизайн., не се нуждае от постоянна грижа. По-важното е, че е екологично чист материал. По своята надеждност той не отстъпва нито на тухлена, нито на бетонна ограда, а по отношение на разходите е много печелившо решение. Не може да се каже, че у нас габионните огради са много популярни, но това е въпрос на време. В чужбина, по-специално в Европа и Америка, габионите отдавна се използват много широко.
ограда габионограда габион

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Със своята масивност, направете ограда от габион, една от тези опции е описана по-долу.

направете ограда от габион

 

Тъй като оградата от габиона има своя особеност, тя ще изисква малко повече пространство, отколкото за конвенционална ограда. Ако ще купите решетка в магазина, тогава инсталационните работи няма да отнемат много време. Но ако решите да спестите пари, а след като купите поцинкована решетка, можете сами да си направите кутия. Как са подредени габионите и методите за монтаж са описани по-горе.

 

 

 

 

 

Стъпка по стъпка инструкции със снимки

 

 • Маркираме, изравняваме площта и, ако е необходимо, правим слой от чакъл, това е, ако почвата е твърде мека. Въпреки че слоят чакъл в никакъв случай не боли.
 • За да предотвратите покълването на плевелите, препоръчително е да направите малък жлеб.
 • За същата цел изчистеното място е покрито с черен филм.
 • След това ние подреждаме решетката по подготвената секция в реда, в който ще сглобите структурата. Тоест в началото основните листове и точките на кръстовище са подготвени „страни“.
 • Сигурно усучете всички краища на жицата на страничните и основните листове.
 • Поставяме решетката вертикално и фиксираме останалите страни, като едновременно с това монтираме напречните панели.
 • Ако става въпрос за висока ограда, фитингите трябва да се монтират в ставите и ъглите.
 • Сега можете да напълните мрежата с камъни. Това трябва да се направи равномерно, като се започне от ъглите, където изберете най-големите и равномерни камъни. Колкото по-плътно правите стайлинга, толкова по-надежден ще бъде дизайнът.
 • Почти всеки камък е подходящ за габион, но ако искате оградата да изглежда красива, вземете камъни с различни цветове, като ги подредете на слоеве.
 • За да се изгради висока ограда или отделна част, както в този случай, отгоре се монтира друга решетка и се монтира в същия ред.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/zabor/foto/zabor-iz-kamnej-v-setke#sigFreeId1752366854

 

Защо габионните огради са толкова успешни?

 • Първо, това е огромна възможност за дизайнерски решения, тъй като ключовият елемент на габиона е решетката, а пълнителите могат да бъдат много разнообразни - от камък и дърво до счупено стъкло и като цяло - всичко.
 • На второ място, габионът не се нуждае от линейна основа, не е необходимо да се прави дренажна система, простотата на дизайна прави възможно завършването на целия спектър от работа със собствените си ръце, тоест значително намалява разходите за строителство.
 • На трето място, такава ограда ще издържи много дълго, благодарение на гъвкавия си дизайн няма да се срути дори при силно пропадане на почвата, а с времето габионът, в резултат на попадане в пропастта между камъните на земята и пясъка, става само по-силен.

 

Тук можете да видите какви са опциите за огради от габиони.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/zabor/foto/zabor-iz-kamnej-v-setke#sigFreeId1d0ccaf049

Както можете да видите, всичко това наистина е възможно да направите със собствените си ръце, а възможностите за дизайн са напълно достатъчни.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...