Жив плет - палмат 8 снимки

ограда за жив плет ограда за жив плет

Какво е palmetta, можете да прочетете в Wikipedia, за да не се бъркате с бельо, има такава марка. В градинарското изкуство палметът е специален начин за отглеждане на дървета, по-точно формирането на тяхната корона, Резултатът трябва да бъде ветрилообразно украшение на листа. На снимките обаче всичко се вижда отлично.

 

Само не се бъркайте, палметата не е специално дърво, това е начин за отглеждането му. За създаването им са подходящи различни породи и сортове растения, дори обичайните круши и ябълкови дървета. Отглеждането по замислен модел, например, жив плет от жив плет се създава от палмети.

схема на палмета

Както можете да видите, жив плет е много оригинален. По принцип рядко виждаме къде се намирате, защото такава красота не може да се отглежда за една година. Те могат да имат различни видове, тук на фигурата можете да видите само някои примери.

 

 

 

През първата година трябва да опитате, така че разсадът да се вкорени. Само когато се уверите, че дървото расте здраво, можете да инсталирате опори и да издърпате жицата. След това има работи за премахване на излишните издънки, скъсяване на централния проводник, за да се образува хоризонтален кордон. Всичко това усърдна работа, която ще отнеме повече от един сезон, За да разберете повече, по-добре е да прочетете специална литература. Тук можете да видите коя красота се получава от това.

красива асма

ябълкова ограда

 

 

 

 

 

 

 

 

Подреждането на клоните може да бъде различно, хоризонтално и под формата на орнамент

жив плет

направете сами хеджиране с колички

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Може да се отглежда не само по протежение на стената, но и като отделна ограда

жив плет бързорастящ многогодишен

Ето още едно ябълково дърво с такъв орнамент

живи огради растения

Палмет от различни видове изглежда красиво близо до дълга ограда

направете сами хеджиране с колички в страната

Да, градинарят ще се нуждае от много търпение, да не говорим за знания и дори решителност, но вероятно си заслужава.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...