Как да направите ограда от дървена ограда за пикет. Изборът на материал, монтаж и декорация на оградата Любими

направете сами дървена ограда за ограда направете сами дървена ограда за ограда

Дървесината е най-използваният материал и вероятно ще остане такава дълго време. Въпреки че днес има много различни нови продукти, но все пак, мнозина предпочитат да инсталират ограда, изработена от дървена ограда за пикет. Това е най-простият и най-достъпен материал за ограждане на лятна вила или селска къща.

Тъй като няма проблеми с инсталирането на ограда за пикет, те могат да бъдат затворени с целия парцел или да се използват като разграничение вътре в двора, кухненската градина и градината. Разбира се, това не е най-надеждната ограда в сравнение с тухлена или метална ограда, но
тя не затъмнява територията и изпълнява функцията си като разграничаване на обекта.

 


 

Изборът на материал за ограда за пикет Не забравяйте да прочетете !!!

Всеки човек, който знае как да държи чук в ръцете си, ще може да направи ограда от ограда за пикет, тук не са необходими специални способности. Всичко, което е необходимо, е да изберете правилния материал, да подготвите, изрежете и съборите с надежден дизайн.
Материалът за оградата се нуждае от разнообразие, но всичко, от което се нуждаете, може да бъде закупено в магазина. И така, от какво се нуждаем:

 • Опори за оградата. Обикновено в това си качество се използват метални тръби. По принцип не е задължително тръбите, всякакви метални изделия, към които могат да се прикрепят лентите, могат да служат като опорни стълбове. Само трябва да обърнете внимание на височината, тъй като някъде около половин метър от опората ще се излее с бетон. Е, дебелината на опорите за оградата за пикет не играе голяма роля, подходяща е и инчова тръба. Дървените стълбове са не по-малко широко използвани.
 • Рейки (щтакетин и вена). Shtaketin може да бъде направен независимо от рендосани или кантирани дъски. Още по-лесно е да закупите готови такива, като изберете правилния размер или направите поръчка в дърводелския магазин. Нуждаем се от барове за вени, те трябва да са по-дебели от штакетин, приблизително 40 мм. Материал от трети клас също може да се използва само за да не е изгнил.
 • Корд за подравняване на штакетин по време на инсталацията.
 • Нокти или винтове. И двете са подходящи, самонарезните винтове са по-скъпи, ноктите са по-евтини, така че бъдете решени. Самонарезните винтове, разбира се, са по-надеждни.
 • Бетонни материали. Цимент, натрошен камък, пясък, хоросан.
 • Шкурка за събличане. Колкото повече трябва да режете, толкова повече шкурка ще ви трябва, тъй като мястото на изрязване ще трябва да се шлайфа.
 • Лак или боя, както и четка за боядисване.
 • Монтажни винтове за свързване на напречните греди с вертикалните стойки.
 • Разтворител.

 

Изисква се инструмент:

 • Длето с широко острие.
 • Среден чук и брадва.
 • Ножовка за дърво със средни зъби.
 • Пробийте.
 • Електрически мозайката или рендето.
 • Четка за боядисване.
 • Мярка на лентата, ниво на конструкция, нокът за изтегляне, лопата.

Като всичко. Има инструменти и материали, можете да се захванете за работа.

Процедурата за производство и монтаж на оградата от дървена ограда

Принципът на подреждане на ограда за пикет е същият като всеки друг ограда. Първо трябва да подготвите сайт за работа. Тоест да премахнете всичко, което може да попречи на строителството - дървета, храсти, плевели. След това направете маркировка и определете оптималното разстояние между опорите. Не се препоръчва да се прави повече от три метра, в противен случай напречните щанги просто не могат да го издържат.

Първи етап. Как правилно да подготвите и инсталирате стълбове

Нека се спрем на по-евтин вариант, това е инсталирането на дървени опори. Първо трябва да подготвите трупите - за да почистите кората, с брадва за почистване на възлите, обработете онази част от колоната, която ще бъде под земята. Можете да си припомните древния и надежден начин, когато долната част на трупите беше изгорена на клада, въпреки че това не е необходимо, можете да използвате горелка или взривна горелка. Целта на това лечение е да направи дървесината, след което не се страхува от влага и насекоми. Вярно е, че в този въпрос е необходим опит, ако имате допълнителни регистрационни файлове, тогава можете да експериментирате. Ако няма такова желание, просто обработете дървесината с битум. По-добре е да не бетонирате дървените стълбове, те бързо се влошават.
След това трябва да подготвите ямите с дълбочина 70 - 80 сантиметра. Поставете 10 сантиметра пясък на дъното и поръсете със слой чакъл. До половината покрийте инсталирания стълб с камъни или счупени тухли, покрийте го с пръст и тампонирайте. Горната част от 15 - 20 сантиметра трябва да се остави за глинения замък. Краката са подравнени с опънат шнур и ниво на сграда.

Втори етап. Фиксирането sleg

Дължината беше приблизително шест метра, така че за тази работа е необходим асистент. Първо трябва да подготвите жлебовете, по два на всяка колона, с дълбочина не повече от 30 сантиметра. Използвайте строителното ниво, опитайте слотовете в жлебовете. Ако всичко се получи безпроблемно, нанижете ги с нокти. По този начин завържете всички постове.

Третият етап. Монтаж на огради

Релсите за ограда трябва да бъдат внимателно подготвени, обработени в краищата. Разрязвайки ги на два метра, закрепете към сламите. Първата дъска трябва да бъде добре подравнена с помощта на нивото, втората дъска трябва да бъде закрепена на разстояние около три метра. С дантела проверете колко равномерно са фиксирани. След това пристъпете към закрепване на останалата част от оградата за пикет. Уверете се също, че долният край на щтакетин е над земята повече от пет сантиметра.

Четвъртият етап. Лакиране или боядисване

Сглобената ограда е покрита със защитен декоративен лак или по желание с маслена боя. Тази работа изисква стриктност, защото лошо обработените площи могат бързо да станат неизползваеми.

Декорация и украса на ограда за пикет

Дърво, това е може би най-удобният материал за декорация. Като прояви въображение, може да се направи ограда от дървена оградадекоративен истинска декорация на сайта. Но дори и без особено напрежение, дайте изобщо някои декоративни форми не е трудно, Например, направете горната част на оградата полукръгла или дайте друга оригинална форма. Лесно е да се направи дори и за човек с не много богато въображение. Трябва да изрежете шаблона, по-добре е от шперплат и да го маркирате на оградата, като го използвате, след което да използвате електрическата мозайката, за да изрежете желаната конфигурация. Внимателно отрежете отрязаните краища с шкурка.

Също така различни детайли от орнамента, както метални, така и изработени от дърво, са много добре прикрепени към оградата. Те се правят отделно, също според шаблона, след което се монтират на отделни участъци от оградата.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...