Как да направите ограда от блокхаус Любими

блокхаус ограда блокхаус ограда

Блокхаусът е материал, който се използва като дизайнерски елемент под формата на декорация от „дървена кабина“. Дървени огради от блокхаус Те имат интересен външен вид, имат добра звукоизолация, надеждност и издръжливост.

Материалът е дъска, от едната страна изпъкнала, от другата плоска, обикновено изработена от бор или лиственица. Дървесината, изсушена в камерите, се използва не само за ограждане, но и за довършване на вътрешни повърхности.

При изграждането на дървени огради използването на блокхаус е за предпочитане пред обикновена ограда за пикет, тъй като за ограждане се използват дъски от клас C. Те са по-евтини от висококачествените блокхаузи и въпреки че са по-скъпи от обикновените дъски, те са много по-добри и естетически по-приятни. Средната дебелина на дъската за блокхаус е 20 мм, така че оградата е здрава и не изисква допълнителна обработка.

Изграждането на оградата започва с инсталирането на стълбове. Изборът на опори зависи от почвата, добре и от желанието на собственика на сайта. По-лесно е да закрепите оградата към дървени стълбове, но за да направите оградата по-дълга, обикновено използвайте метални тръби. Ако в сайта има лека почва с преобладаване на пясък, тогава тръбите не могат да бъдат циментирани, а просто фиксирайте опората в ямата с камъни или счупени тухли и добре уплътнете.

В тежка глинеста почва, стълбове за предотвратяване на изкривявания, е по-добре да се бетонира.

Когато приключите работата с опорите, можете да инсталирате леките. Първо напречните греди се закрепват с винтове, след това пикетът се пълни с интервал от пет сантиметра и блокхаусът се обшива. Материалът трябва да бъде боядисан преди монтажа. В горната част на оградата се препоръчва да инсталирате козирка от дъска, напоена с антисептик и покрита с водоустойчив лак.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...