Как да направите дървена резбована ограда Любими

Дървени резбовани огради Дървени резбовани огради

Красива ограда пред къщата със сигурност е мечтата на всеки собственик на обекта. Модни днес, така наречените „евро огради“, това със сигурност не е лошо, но твърде официално и скъпо. Но да направя направете сами дървена резбована ограда, така да се каже в „народния дух“ - красиво и евтино.

Разбира се, ограда от естествен камък с елементи от ковано желязо е солидна, но само малцина могат да си го позволят, а популярните велпапета или бетонните плочи, макар и не толкова скъпи, са по-ниски по красота на издълбаната дървена ограда.
Цената на дървесината в сравнение с изброения материал е най-ниска. И по-важното е, че технологията на сглобяване и инсталиране на дървена ограда практически не изисква никакви разходи, това може да се направи независимо, без скъпи инструменти и привличане на специалисти.

Ако говорим за резбована ограда, тогава, разбира се, не всеки голям майстор дърворезба. Но, например, изработката на дантелена резба изобщо не е трудна, процесът дори може да бъде автоматизиран, ако разполагате с необходимите електроинструменти. Долната линия е проста, взимате дървена заготовка, начертайте шаблон на повърхността, пробийте дупка на правилното място, където поставите мозайката. И след това изрежете шаблон по контура.

Има два начина да украсите ограда. Закрепете готовите продукти към рамката или закрепете фрагменти с конец към вече инсталираната кожа. Тоест украсените дъски са приковани към инсталираната ограда.
Няма нищо сложно и най-важното е, че почти всеки може да направи такъв декор, както казват евтино и гневно.

Единственото нещо, което трябва да запомните, е обработката на дървени повърхности с антисептик преди боядисване. Тогава красивата ви ограда ще издържи много по-дълго.

Други материали в тази категория: Как да подготвим дървена ограда за боядисване "

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...