Как да изберем дървени стълбове за оградата Любими

Дървени оградни стълбове Дървени оградни стълбове

За всяка оградна опора това е основният компонент, на който на първо място трябва да обърнете внимание. Дървените стълбове за оградата също трябва да бъдат внимателно подбрани, както и метални стелажи. В крайна сметка от това зависи трайността на цялата структура.

Какви качества трябва да имат стълбовете

Какви са основните характеристики, които дървените стълбове трябва да имат? На първо място, те трябва да бъдат издръжливи., Ясно е, че колкото по-тежка е конструкцията, толкова по-щателно трябва да бъдат опорите. Освен това е необходимо вземете предвид плавателните разстояния и вероятното физическо въздействие върху оградата. Следователно като материали за стълбовете трябва да се считат силни видове дървета, като дъб или бор. Вярно, това зависи от целта на оградата. Ако временното строителство е необходимо за защита на строителната площадка или други подобни цели, тогава в този случай материалът, от който ще бъдат изработени стълбовете, не играе голяма роля.

Дъб или бор добре подходящ за ограждане на частен дом. Те могат да издържат дълго време и е удобно да се работи с тях.

Обикновено за такива огради използвайте рендосани двуметрови пръти с диаметър 150 мм. Особено внимание трябва да се обърне на влажността на дървото, тя трябва да бъде приблизително 15%. С по-малко влага дървото лесно се разделя и може да се повреди по време на монтажа. И ако влажността е по-голяма, тогава опорите могат да доведат до изсушаване, което ще доведе до изкривяване или дори разрушаване на оградата.

На теория трябва да изберете дървен материал, който вече е обработен.

  • Полюсите трябва да бъдат внимателно инспектирани и ако има следи от мухъл, по-добре е да ги изоставите.
  • Също така трябва да сте сигурни, че няма снопове и възли.
  • Ако купувате греда, тогава обърнете внимание на нейната форма, неправилни пропорции могат да означават деформация, което означава, че технологията е била нарушена по време на процеса на сушене. Монтирането на педя на такива стълбове ще бъде трудно или изобщо не е възможно. Освен това след монтажа може да продължи деформацията, което в крайна сметка води до унищожаване на оградата.

Ако искате да получите дългосрочен дизайн, който ще продължи много години, не трябва да пестите от материали !!!

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...