Как да изберем боя за дървена ограда Любими

бои за дървени огради бои за дървени огради

Боядисването на дървени огради е не само с цел естетичен вид, но е и начин да се удължи живота му. Следователно оградата трябва да бъде боядисана веднага след монтажа, а още по-добре преди това. Има различни бои за дървена ограда, с днешния асортимент можете да изберете опцията за всеки вкус.

Когато избирате боя, трябва да имате предвид много нюанси. Той трябва да е устойчив на атмосферни влияния, да понася влага и влага и да бъде икономичен и екологичен.

Съвсем наскоро дървените повърхности бяха боядисани само с маслени бои. Но това не е най-икономичният вариант, защото багрилата, направени на маслена основа, бързо се напукват и набъбват, когато метеорологичните условия се променят. Следователно всеки сезон дървена ограда се отчита

Когато избирате най-добрата боя, не забравяйте да имате предвид, че оградата в долната част ще бъде в контакт със земята. Тази част трябва да се третира с оцветител на битумна основа. Той има водоотблъскващи свойства, така че цялата ограда като цяло ще бъде спестена много по-дълго. Като цяло е желателно да оцветите оградата, преди да я инсталирате, след това можете да обработите долните части на дъските с битуминозен състав и да ги боядисате добре от краищата, което значително ще подобри дългосрочната експлоатация на дървената ограда и в крайна сметка е много по-удобно да рисувате дъските поотделно.

Един от видовете боя са покриващи композиции, които се използват, ако искат да променят изцяло цвета на оградата. Има и глазура (полупрозрачна) боя, тя се използва главно с цел запазване на естествените нюанси и оригиналната текстура.

Най-често акрилната боя се използва специално за дървени огради, а нейните специални видове за дърво с водни примеси, защото ако използвате обичайната, базирана на разтворители, тя скоро ще се отлепи, ще трябва да я премахнете и отново да пребоядисите повърхността.
За тези, които предпочитат естествените нюанси, безспорно е по-добре да използват лак или прозрачна строителна глазура. Пигментът, присъстващ в разтворите, специално подчертава естествения цвят на дървесината, което му придава декоративен вид.

Също така не забравяйте за антисептиците, вид защитен материал, който прониква в структурата на дървесината, когато е покрит, предпазвайки оградата от мухъл, гниене и влага. Те, като бои, са полупрозрачни и непрозрачни.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...