Как да изградим дървена ограда Любими

Как да изградите ограда от дърво Как да изградите ограда от дърво

Можете да получите известно удоволствие, като сами създадете някои неща, например направете дървена ограда със собствените си ръце., Лесно е да се направи, дори и за начинаещ, изграждането на ограда изисква малко умения и инструменти. Освен това самостоятелното строителство ще спести сериозни пари. Просто трябва да направите всичко стъпка по стъпка и тогава ще изградите своя собствена ограда.

Част 1. Осигуряване на успех.

 

 1. Важно е да се уверите, че вашата ограда не е незаконна, преди да я построите. Ако има ограничения за огради във вашия район или в града, тогава цялата ви упорита работа може да бъде осуетена. Ето защо тези подробности трябва да бъдат изяснени в отдела за планиране на вашия район.
 2. Повечето градове и области изискват разрешение за строеж, за да издигнат ограда. На мястото, където ще копаете, може да има електрически, газови и канализационни линии. Когато кандидатствате за разрешение, градските служители ще проверят плана за строителство.
 3. Искате да сте сигурни, че дървото, което използвате, продължава дълго време, нали? Ако използвате висококачествен материал и го обработите добре, дървена ограда може да стои 20 и повече години. Но ако изберете грешна дървесина, тогава оградата ще продължи най-добре 5 години. Консултирайте се с местната дърворезба, за да намерите най-добрия материал за вашата строителна площадка.
 4. Изберете стил на фехтовка. Има много различни стилове дървени огради. Изборът му зависи от задачите, които са поставени пред оградата. В тази статия няма да разглеждаме всички стилове, тъй като предоставя общи препоръки и може да се използва в широк смисъл за много стилове на огради. Но можете да намерите спецификите за вашия стил въз основа на тези инструкции.

 

Част 2. Изграждане на оградата813

 

 1. Определете границата на собствеността си, Преди началото на строителството е необходимо точно да определите границата на собствеността си, за да не преминете случайно част от чуждата земя. Кандидатствайки, градските власти ще ви предоставят информация за това къде се намира вашата граница на собственост, но можете също да се консултирате със съседите си или да разберете от други документи за вашия имот.
 2. Определете височината, Изберете височината на оградата, преди да я въведете в проекта. Височината на стандартната ограда обикновено е в човешка височина, тоест 1,8 - 2 метра. Ако имате нужда от чисто символична ограда и нямате нищо против, че всички виждат какво има на вашия сайт, една метрова градина с дължина или ниска половин метра ограда е достатъчна. За да се затворите напълно от другите и да постигнете максимална сигурност, можете да изградите триметрова ограда.
 3. Местоположение на ъглите, Поставете колове в ъглите на периметъра, така че да можете да видите цялостната картина на оградата. Вържете низ около залозите и пуснете линията между залозите. Използвайте ниво, за да сте сигурни, че ъглите образуват прав ъгъл.
 4. Изкопайте дупки, Използвайте градинска бормашина, за да копаете дупки в местата на повреда. Опорите трябва да бъдат заровени поне 33% от височината на колоната. При височина на опората от 2 метра, дълбочината на отвора трябва да бъде приблизително 80 сантиметра, защото трябва да добавите още няколко сантиметра за възглавницата. В този случай дупката трябва да е достатъчно широка.
 5. подравняване, Инсталирайте стълбовете в дупките, просто ги закрепете и проверете колко равномерно са разположени спрямо периметъра и височината.
 6. Напълнете опорите с бетон, Докато държите стълба, внимателно запълнете дупката 2/3 с бетон, отново проверете инсталацията за равномерност и след това запълнете напълно.
 7. Закъснение при инсталация. Подгответе барове с подходяща дължина.Ширината между тях не трябва да надвишава един метър, така че стандартна ограда ще се нуждае от 2 - 3 лаги. Прикрепете водачите с винтове.
 8. Монтаж на вертикални дъски, Можете да закачите вертикални дъски по различни начини и стилове, в зависимост от това как искате да изглежда оградата ви. Обикновено дъските се приковават с разстояние по-малко от една ширина штакетин между тях. Използвайте уплътнение, за да поддържате разстояние. Поставете дъските в последователност с центъра през пролуката и нокът е запушен на място.
 9. Грижа за дърво, След като приключите с изграждането, обърнете внимание на грижите за дърво, за да увеличите трайността на вашата ограда. Тя може да бъде боядисана или обработена по подходящ начин, за да я предпази от атмосферните условия. Тогава оградата ще изглежда страхотно в продължение на много години.

 

Съвети

 

 • Използвайте подходяща дървесина за ограда. Третирайте със специална импрегнация, за да се спасите от гниене и насекоми. Хвойна, ароматна кедрова дървесина до известна степен се съпротивлява на гниене.
 • Свържете се с местните власти, за да ви дадат официално разрешение, за да избегнете конфликти със съседите си и да предотвратите унищожаването на комуникациите.
 • Ако строите оградата си по границата на имота, обсъдете това със съседите си, за да няма по-късно възражения по границата на обекта. Ако имате проблеми, тогава професионален геодезист ще ви помогне да ги разрешите.
 • Поставянето на ограда на неравен терен е по-трудно. Ако люлеенето е много стръмно или твърде често, може да се наложи да поканите професионалисти.
 • За да предотвратите натрупването на влага, косете горната част на оградата или инсталирайте малък метален или винилов покрив.
 • Обърнете специално внимание на обработката на долната част на оградата и тази, която е в земята. Не забравяйте да накиснете дъските с уплътнител или ленено масло. Използвайте качествена дървесина, която е по-устойчива на външни влияния.
 • Спазвайте мерките за безопасност, използвайте предпазни очила и ръкавици, когато е необходимо.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...