Как да рисуваме дървена ограда Любими

Колко красиво да рисуваш дървена ограда Колко красиво да рисуваш дървена ограда

Дървената ограда изисква грижи от първия ден от нейното инсталиране. За да направите това, те извършват няколко дейности, третират дървесината с антисептик, боя или лак. Нека да разгледаме как да рисуваме дървена оградатака че той да продължи колкото е възможно по-дълго.

Първо трябва да изберете правилната боя. Важно е да се имат предвид няколко точки, първият е видът и нюансите на боята, нейните физически характеристики. Боята трябва да е устойчива на външни влияния, механични и климатични. Преди се използваха само маслени бои, за дърво това е добър вариант, но не и най-икономичният по отношение на разхода на материал. Днес изборът е много по-голям, след като се консултирате с продавача в магазина, можете да изберете по-оптимален вариант.

Когато решите боята, подгответе необходимия за работата материал. Това са ъглови и подстригващи се четки, работни ръкавици, парцали и необходимото количество топла вода. След това третирайте дървесината с бактерицидно лечение.

Ако инсталирате нова ограда, а не ремонтирате старата, по-добре е да боядисате части преди монтажа. Преди боядисване обработете всички дървени части, включително краищата на дъските. Боядисвайте всяка дъска отгоре надолу.

Когато рисувате дъното на оградата, поставете щанга под дъното на дъската, така че мръсотията да не попадне върху четката. Оградата е най-добре боядисана на два слоя. За първия слой се използва специален грунд с алкидно-акрилен състав, а за втория вече е обикновена боя. С този метод алкидни частици проникват дълбоко в дървото и вие получавате надеждно покритие в продължение на много години.
По отношение на дълголетието двойното боядисване е най-ефективно.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...