Как да подготвим дървена ограда за боядисване Любими

боядисване на дървена ограда боядисване на дървена ограда

С голям брой разнообразен материал дървените огради все още са най-популярни. Дървесината е най-удобният материал, екологично чист и лесен за използване, но в същото време най-уязвим и изисква постоянна грижа. Разбира се боядисайте дървена ограда Не е трудно и това е необходимо, за да удължите живота на оградата.

И тук основното е да не закъснявате с обработката и боядисването, дървесината се унищожава много бързо и след година няма да разпознаете чисто новата си ограда, защото тя е наситена с влага и ще загуби първоначалния си вид. Освен това дървото има много врагове - гъбички, мухъл, насекоми и метеорологичните условия бързо ще направят оградата неизползваема.

Но преди боядисването е необходимо да се извърши подготвителна работа. Първо трябва да изчислите повърхността, където ще се нанесе боята, и съответно да изчислите колко ще е необходимо. След това подгответе повърхността, като я почистите от прах и мръсотия. Ако се готвите да боядисвате старата ограда, тогава трябва да премахнете всички остатъци от бившата боя с помощта на специален скрепер.

Когато подготвяте нова ограда, основната задача е да изгладите всички неравности. Ако нанесете боята върху грапава повърхност, тогава равномерен слой няма да работи, което ще доведе до частично проникване на влага в определени области. Следователно, трябва да се опитате да направите повърхността възможно най-плоска, което се постига само с добро шлайфане.

Това трябва да стане на етапи. Отначало всички неравности и грапавини се отстраняват с шлифована кърпа. Също така трябва да сте сигурни, че няма петна от масло и мръсотия на дъската, тези места трябва да бъдат шлифовани особено внимателно. Ако откриете значителни дефекти под формата на пукнатини или канали на повърхността, те трябва да бъдат грундирани и след това шпакловки.

Уверете се, че е грунд за дърво. Нанесете го върху неравни повърхности, изчакайте, докато изсъхне. След това отново преминете през шкурка. Когато повърхността е готова, можете да нанесете боя. Необходимо е да се боядисва оградата при добри метеорологични условия и е препоръчително да се следи прогнозата, така че да остане няколко дни, защото боята не изсъхва бързо.
Но също така трябва да се има предвид, че при пряка слънчева светлина процесът на сушене също се забавя. Затова е препоръчително преди монтажа да боядисате сменяемите елементи на дървената ограда и да я изсушите под навес.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...