Как да направите дървена ограда на наклон Любими

как сами да си направите дървена ограда как сами да си направите дървена ограда

Ако трябва да поставите дървена ограда, а сайтът не е равномерен, тогава могат да възникнат някои трудности. В случая дървена ограда на склона може да бъде инсталиран по два начина - повтаряне на релефната линия или "стъпки".

Разбира се, инсталирането на ограда на терена е много по-лесно, следователно, ако разликите не са големи, тогава това обикновено се прави. За да направите това, с помощта на шнур и колове се извършва маркиране. Първо, колчета са инсталирани в горната и долната част на бъдещата ограда и ние издърпваме шнура между тях. След това на шнура с панделки маркираме разстоянията, на които ще бъдат монтирани стълбовете.

След маркиране на маркираните места се изкопават дупки, където се монтират стълбовете. Ако опорите са дървени, тогава ги обработваме с антисептик, а долната част - с катран. След това го изравняваме, в ямите правим възглавница от чакъл, подпряна с колчета и заливана с бетон.

Също така с помощта на шнура маркираме местата на закрепване на вените. Между двата стълба фиксираме външната напречна греда. След това от външната страна маркираме контура на стълба и видяхме следващата дъска при маркировката. След това закрепваме с нокти и по този начин зашиваме всички педя.
След това облицовахме с облицовъчни дъски.

Ако теренът е с големи разлики в нивата, тогава е инсталирана стъпаловидна ограда. Разбира се, изглежда по-привлекателно на неравен терен, но отнема много повече време и труд. Ще трябва да направите много секции с една и съща височина, дължина и ширина. Освен това ще е необходимо да се изравнява почвата по склоновете или да се направят допълнителни щитове, за да се затворят пролуките между оградата и земята. Особено внимание трябва да се обърне на опорите, внимателно подравнени вертикално и добре фиксирани в земята. Тогава оградата ще бъде трайна и надеждна.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...