Как да изградите ограда от дърво Любими

Как да направите ограда от дърво Как да направите ограда от дърво

Ако имате избор коя ограда да изберете за обект близо до къщата си, тогава помнете за такъв материал като дърво. Как да изградите дървена ограда със собствените си ръце, всеки има идея и освен това няма трудности с инсталирането и ремонта. И най-важното - какво може да изглежда по-естествено извън града от дървена ограда.

И въпреки че дървената ограда не е най-трайната конструкция, но при правилна инсталация, тя ще продължи десет години. Важното е дървото, материалът е екологичен и ако предприемете творчески подход, тогава оградата може да се окаже много красива.

Важен фактор, от който ще зависи продължителността на вашия "живот" оградата, това е качеството на материала, от който ще го направите. Дървесината трябва да е здрава и за предпочитане иглолистна, тя е лиственица, бор, кедър.
Преди да инсталирате дървени конструкции, трябва да им се придаде желаната форма и да се обработят с антисептик.

Дървените огради правят различни видове, това зависи от въображението на майстора и използваните технологии, прочетете за резбовани огради, Ще разгледаме обикновена ограда за пикет. Ще ни трябва:

  • греда, която ще отиде до опорните стълбове;
  • в зависимост от височината на оградата, кантирана или рендосана дъска;
  • пръти или дъски върху напречните елементи;
  • за предпочитане поцинковани нокти.

 

Също така общ набор от дърводелски инструменти, които съставляват хоросана, лента и водопровод.
Както обикновено, маркирането се извършва първо. Определяме мястото за стълбовете и изчисляваме дължината на педите за точно изчисляване на напречните вени. Преди монтажа долната част на стълбовете трябва да бъде обработена с катран или битум. Вмъкваме ги в подготвените ями, фиксираме с дистанционери и циментираме.

Съветваме ви да прочетете

дървени огради

Предварително подготвяме педя, тоест пикираме пикета към напречните греди, получаваме такива дървени панели. Закрепете ги към стълбовете, започваме, когато разтворът напълно се втвърди. На това основното дело е завършено.
Но не забравяйте, дървото изисква грижи, така че трябва периодично да се почиства и пребоядисва, да се заменя с гнили части, тогава ще продължи дълго време.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...