Как да направите решетка от дървена ограда Любими

как да направите дървена ограда как да направите дървена ограда

Достъпността и екологичността са основните предимства на дървена ограда. Лесността на обработката ви позволява да създавате различни видове и форми, така че оградата играе не само практическа роля, но и естетическа. Да направя направете си решетка от дървена ограда никак не е сложно и сравнително евтино.

Разбира се, ако нямате практика в производството на дървени огради, можете да си купите готов продукт. Но си струва да опитате да го направите сами, тъй като не се изискват специални знания, но опитът е въпрос на време.
Но такава ограда ще изглежда много хубаво, особено ако засадите катерещи растения по протежение на оградата, тогава около сайта ще имате цъфтящ жив плет, който е много по-красив от скучна ограда за пикет.

Можете да фиксирате оградата на отделни стълбове или в комбинирана версия, например, да направите солидна основа и да инсталирате решетки отгоре. Тогава оградата ще се окаже по-капитална, а също и дървените елементи ще бъдат далеч от земята, което ще ги предпази от влага. Разбира се, такъв дизайн ще струва повече, но след това ще продължи много по-дълго.

Ако го инсталирате на отделни опори, тогава всеки материал е подходящ за тях - дървени стълбове или метални тръби на малка секция. Не се изискват лека конструкция и масивни опори, с изключение на декоративни цели, например, елегантни тухлени колони.

По принцип поставете стълбове, които ви подхождат, бетонирайте или уплътнете плътно.
Оградната решетка може да бъде направена на секции или веднага да бъде прикрепена към носещите стълбове на надлъжните напречни напречни напречни греди. Закрепете ги към опорите със самонарезни винтове или ги поставете в подготвените канали. Под ъгъл от 45 градуса поставете един ред дъски с разстояние до ширината на дъската, а вторият ред перпендикулярно на първия. Там, където се побират, чукнете с нокти. Възможно е закрепване с самонарезни винтове, само това е излишна работа, няма натоварване на това място, ще се държи добре на ноктите.

Дъските могат да се монтират и вертикално, това ви харесва повече. По-добре е да ноктите в вече подготвени дъски, третирани с антисептик и боядисани.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...